Holistische praktijk van Tonia Ris, Epigenetisch en Orthomoleculair therapeut

Chlorella en Spirulina

Lekker groen doen?! Algen eten is echt een heel goed idee, naast dat het een duurzaam voedingsproduct is voegt het echt wat toe aan je voedingspatroon. De bekendste soorten zijn wel Chlorella en Spirulina.

Je kunt het in de gedroogde, poeder, vorm makkelijk door je smoothies roeren, ze krijgen dan een diepgroene kleur door de chlorofyl. Het kan ook de voedingswaarde verhogen in warme of gebakken gerechten. In tabletvorm is het gemakkelijk als voedingssupplement gebruiken. In tegenstelling tot echte zeewieren zijn Chlorella en Spirulina rijk aan het omega 3-vetzuur DHA.

Lees meer: Chlorella en Spirulina

Klachten door gluten?

Glutenintolerantie kan tal van verschillende symptomen veroorzaken, waarvan vele niets te maken hebben met de spijsvertering. Denk daarbij aan hoofdpijn, vermoeidheid, huidproblemen, depressie, angsten, gewrichts- en of spierpijn. Naast buikpijn; bijv. opgeblazenheid, diarree, obstipatie en stinkende ontlasting. Lees hieronder meer over gluten en over het onderzoek naar het effect van gluten op klachten.

Lees meer: Klachten door gluten?

Ben je vermoeid?

Vermoeid moe slecht slapen3Dat kan zomaar komen door gebrek aan Vitamine D! Lees onderaan het artikel over een onderzoek naar de relatie tussen Vitamine D en vermoeidheid.

Wetenschappers hebben aangetoond dat vitamine D goed is voor het zenuwstelsel en de hersenfuncties. Het draagt bij aan geestelijke veerkracht en een positief humeur.

Nu de donkere dagen weer zijn aangebroken is er vaak niet voldoende zonlicht om zelf Vitamine D aan te maken. Het kan heel zinvol zijn om dit, naast gezonde voeding, extra te suppleren.

Ik geef je graag een persoonlijk advies over hoe je dit gebrek kan aanvullen.

Lees meer: Ben je vermoeid?

Hoge bloeddruk?

Blood pressureEr zijn natuurlijk meerdere factoren die invloed kunnen uitoefenen op de bloeddruk. Denk bijv. aan voldoende groente en fruit (antioxidanten) in variatie, weinig keukenzout (NaCl) en geraffineerde suiker vermijden, gezond gewicht, meditatie of een andere vorm van stressreductie.

Lees meer: Hoge bloeddruk?

Wel tips, geen trucs

Eerst water, en de rest komt...

Ons lichaam bestaat voor een heel groot percentage uit water. Geen wonder dat het problemen geeft wanneer je tekort komt.

 

Voed het juiste plantje

Geef aandacht aan de goede dingen en niet aan het negatieve. voed het juiste plantjeWat je aandacht geeft zal groeien. 

 

Count your blessings

Oftewel waardeer wat je wel hebt!

Online consult

In sommige gevallen kan een online consult erg handig zijn. Stel mij een vraag en wij maken een afspraak voor een Skype consult.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.