Praktijk voor Orthomoleculaire Natuurgeneeskundige Therapie & Quantum coaching

Articles

Pakketprijzen tot 1 juli 2023

Pakketprijzen tot 1 juli 2023

Begeleiding Anti-pathogenen- en/of Darm-herstelplan

Begeleiding van het Anti-pathogenenplan en/of Darm-herstelplan kan worden gevolgd in losse consulten, per consult af te rekenen.
Ook is het mogelijk een korting te krijgen bij afname van een reeks van 7 consulten plus begrijpelijk maken van fecesonderzoek en persoonlijk plan van aanpak; waarvan inclusief 2 uitgebreide consulten, 3 normale en 2 korte voor de prijs van losse prijzen € 633,50 voor € 580,-.
Bij betaling vooraf en binnen een half jaar te besteden van af start van het plan, zodat de effectiviteit van het protocol gewaarborgd wordt.

 

Begeleiding Schildklier-herstelplan

Begeleiding van het Schildklier-herstelplan kan worden gevolgd in losse consulten, per consult af te rekenen. Ook is het mogelijk een korting te krijgen bij afname van een reeks van 6 consulten, waarvan er 2 uitgebreide consulten, 2 normale en 2 korte voor de prijs van normaal € 454,- voor € 415,-. Bij betaling vooraf en binnen een half jaar te besteden van af start van het plan, zodat de effectiviteit van het protocol gewaarborgd wordt.

Aanvullende consulten of Quantum Healing sessies worden per keer afgerekend.

 

Kosten Fecesonderzoek Darm

Micro-ecologie basis screening (Spijsvertering, pH, resident en transiënt darmbioom, mycologie en virulente factoren darmbioom (kwalitatief)), incl. uitgebreid begeleidend consult en rapport met nadere uitleg van de uitslag en het plan van aanpak: €295,-.

Basisscreening darm (Spijsvertering, pH, resident en transiënt darmbioom, mycologie, virulente factoren darmbioom, secretorisch IgA, bèta-defensine 2, alfa-1-antitrypsine, EPX, zonuline, kwalitatieve bepaling; calprotectine, lactoferrine, hemoglobine, transferrine), incl. uitgebreid begeleidend consult en rapport met nadere uitleg van de uitslag en het plan van aanpak: €450,-.

Eventuele losse aanvullende onderzoeken worden in overleg bepaald aan de hand van de eerste screening. Uitgebreider onderzoek is ook mogelijk, dan wordt de prijs voor u vooraf berekend en vooraf besproken. 

Korting hertest

Wil je weten of al je inspanningen en aanpassingen afdoende zijn geweest, dan kun je opnieuw een fecestest laten doen. Ik adviseer dat tussen de 5 en 6 maand na de start Anti-pathogenen plan en Darmherstelprogramma te doen om te zien of het darm(bioom) zich goed hersteld heeft.

Op een hertest na behandeling binnen 6 maanden wordt door het lab een korting van 20% aangeboden. Voorwaarde hiervoor is dat u op het onderzoeksformulier aangeeft dat het om een hertest gaat en het onderzoeksnummer invult.

Let op de labkosten zijn  10% gestegen per 1 april 2023. 

 

Kosten onderzoek Schildklier (serum)

Schildklierprogramma (TSH, fT3 (vrij), fT4 (vrij) ) incl. begeleidend consult met nadere uitleg van de uitslag en het plan van aanpak: € 195,-*.

Schildklierantistoffen (Anti-TPO, anti-Tg, TSH-receptor) incl. uitgebreid begeleidend consult en rapport met nadere uitleg van de uitslag en het plan van aanpak: € 305,-*.

Schildklierprogramma plus (fT3, fT4, TSH, Anti-TPO, Anti-Tg)  incl. uitgebreid begeleidend consult en rapport met nadere uitleg van de uitslag en het plan van aanpak: € 455,-*.

 

Eventuele losse aanvullende onderzoeken worden in overleg bepaald aan de hand van de intake of na een eerste screening. Uitgebreider onderzoek is mogelijk, dan wordt de prijs voor u vooraf berekend en vooraf besproken.

Als schildkliermedicatie gebruikt bij aanvang van het Schildklier-herstelprogramma, dan raad ik je uitdrukkelijk aan om je waarden regelmatig te laten monitoren bij je (huis)arts om de medicatie waar nodig bij te stellen.

*Bloed voor deze test kan worden afgenomen bij een prikpoli in de buurt. Het priktarief dient u rechtstreeks te betalen aan de prikdienst of het wordt door de prikdienst in rekening gebracht bij u zorgverzekeraar. Let op de labkosten zijn + 10% per 1 april 2023.

Korting hertest

Wil je weten of al je inspanningen en aanpassingen afdoende zijn geweest, dan kun je opnieuw een serum-test laten doen. Ik adviseer dat tussen de 5 en 6 maand na de start van je Schildklier-herstelprogramma te doen om te zien of het herstel ook terug te zien is in de bloedwaarden.

Op een hertest na behandeling binnen 6 maanden wordt door het lab een korting van 20% aangeboden. Voorwaarde hiervoor is dat u op het onderzoeksformulier aangeeft dat het om een hertest gaat en het onderzoeksnummer invult.

 Let op de labkosten zijn  10% gestegen per 1 april 2023.

Wijzer worden?!

Jodium bronnenLeer hoe je zelf meer invloed uit kan oefenen op je welbevinden en je gezond zijn.

Ik wil je graag wijzer maken dan je was, je nieuwe mogelijkheden aanrijken en je zelfredzaam maken.  Allemaal omdat je jouw gezondheid of die van je omgeving kan verbeteren en een stukje dichter bij jezelf komt. Dat is het doel tijdens de trainingen en workshops van Beter door balans. 

In verschillende vormen van onderwijs, soms een workshop, soms een langer durende training, probeer ik mijn kennis van de Epigenetische invloed op onze gezondheid uit te leggen.

Je krijgt vooral veel praktische tips, mooie inzichten en uitleg over het hoe en waarom in zo bergrijpelijk mogelijke taal. Zodat je er thuis direct mee aan de slag kunt. Waar worden mijn darmen blij van? Wat heeft mijn schildklier nodig voor een optimale werking? In welke voeding zit dat?

 

De beste genezers (healers) zijn mensen die heel ziek waren en daarvan geheel hersteld zijn. Daar ligt een geweldige bron van kennis, wat deden zij anders zodat zij wel herstelden?!

 

Graag neem ik je mee in mijn manier van denken en kijken naar klachten. Ik geloof dat ons lichaam altijd gezond wil zijn en voor ons werkt om in de race te blijven, ondanks dat we er niet altijd even goed voor zorgen. 

Ik help je daarbij graag op weg om de vertaling te maken en te kijken hoe dan "anders". Want als je blijft doen wat je deed, dan krijg je wat je had. Dus probeer eens wat anders.

Gezocht medehuurder / gebruiker lesruimte Wormer

Gezocht medehuurder praktijk- en/of lesruimte 

Koetserstraat Wormer

Mijn lichte praktijkruimte is prachtig, maar even te groot voor mij alleen. Daarnaast heb ik ook nog een gedeelte tot mijn beschikking waar mooi (creatieve) workshops, cursussen, trainingen of lezingen (tot 15 personen) gegeven kunnen worden.

Worden jij en ik er blij van?!

Ik ben op zoek naar een medehuurder, zoals bijv. therapeut of coach die aansluiten bij een holistische gedachte of in iedergeval bijdragen aan het welbevinden of blijer zijn van mensen. Naar gelang van het gebruik van de ruimte bepalen we welke maandelijkse kosten overeengekomen worden.

Bijvoorbeeld: we maken een vaste afspraak voor 3 dagdelen in de week, dat zijn 12 dagdelen per maand en kost ong. 325 euro inclusief gas, water, licht en normaal gebruik van koffie/thee. Opruimen en netjes achterlaten dien je zelf voor te zorgen, zodat ik de volgende dag ook weer mijn cliënten netjes kan ontvangen.

IMG 20220214 lesruimte Koetserstraat 4DIn de ruimte is een keukentje met spoelbak, waterkoker en Senseo apparaat aanwezig. In het pand kun je gebruik maken van een toiletgroep voor dames en heren. In de lesruimte staat een groot TV-scherm voor presentaties, een opstelling met tafels en stoelen. Er is een hele grote schuifkast en evt. een grote afsluitbare ladenkast waar je spullen op kan bergen, zodat je niet van alles heen en weer hoeft te slepen.

Trainingen en Workshops

Binnenkort start BDB Academy

In de lesruimte naast de praktijk starten we binnenkort met het geven van workshops en trainingen op het gebied van body en mind in balans, Orthomoleculaiere voeding en de invloed op de gezondheid.Workshops en training bij BdB lr

BDB Academy, natuurlijk een onderdeel van Beter door balans geeft trainingen en workshops die je gezondheid positief gaat beinvloeden. Deep learning, oftwel snappen hoe het werkt, bevordert de kans op herstel aanzienlijk. Vol praktische tips waar je meteen mee aan de slag kunt!

Ik bekijk klachten en vragen vanuit een breed oogpunt, gebaseerd op de kennis van Orthomoleculaire voeding, de Epigenetica en Quantum mechanica dat wil zeggen vanuit verschillende invalshoeken. Belangrijke pijlers daarin zijn de wisselwerking tussen organen, emoties, zenuwstelsel, immuunsysteem, hormoonsysteem en omgevingsfactoren.

Heb je interesse in 1 van de volgende onderwerpen als Darmgezondheid, Uit je hoofd - Terug in je lijf, Schildklier gezond, Energieherstel of anders dan hoor ik dat graag!

Beter door balans op nieuw adres!

Koetserstraat 4D Beter door balans4De Praktijk is verhuisd!!

Momenteel ben ik druk bezig op de nieuwe locatie van de praktijk, met schoonmaken, opknappen, inrichten en inruimen, want ik ben verhuisd!! Nu nog even gezellig maken!

Vanaf heden bevind ik mij op Koetserstraat 4D, pal naast het gemeentehuis van Wormerland. Dus ik ben zeker in de buurt gebleven, zelfs in het zelfde pand maar dan aan de oostkant.

 

Parkeren op eigen terrein

Voor de deur van de ingang, die is om de hoek bij Caviro Elektro BV, is er voldoende gratis parkeergelegenheid.

Als je onder de slagboom door rijdt, opent deze vanzelf! Er is natuurlijk ook een fietsenstalling.

Koetserstraat 4D Beter door balans

20% van de Nederlanders heeft chronische darmklachten

Buikpijn darmklachten2Ontzettend veel mensen hebben last van afwijkend een ontlastingspatroon of opgezwollen buik. En 1 op de 5 Nederlanders heeft daar zelfs langdurig last van, het is een dagelijkse realiteit geworden. Klachten als buikpijn, winderigheid, diarree, verstopping komen voor bij verschillende darmaandoeningen, maar worden vaak een ‘prikkelbare darm syndroom’ (PDS) genoemd.

Ontdek de oorzaak van je darmklachten en

start met de oplossing!

Door uitvoerig laboratoriumonderzoek kan bij het merendeel van de mensen met chronische darmklachten worden opgespoord of de oorzaak een ontsteking is, een besmetting met darmparasieten, een glutenintolerantie of een overgroei met schimmels of gisten als bijvoorbeeld Candida Albicans. Bij ruim 70% van alle ingestuurde ontlastingsmonsters worden 1 of meerdere afwijkende waarden gemeten.

Het Darmherstelprogramma is speciaal ontwikkeld voor langdurige darmklachten, ook bij ziekte van Crohn (IBD) en Colitis ulcerosa (CU). Dit zijn chronische inflammatoire darmziektes. Er zijn tal van ontlastingstesten die ingezet kunnen worden om de oorzaak van jouw klachten te kunnen opsporen. Daarna volgt een gericht en uitgebreid herstelplan.

Fecesonderzoek oftwel poeptest

Darmenprogramma check your gut lrAls klachten als buikpijn, opgeblazen gevoel, winderigheid, diarree en evt afwisselend verstopping (obstipatie) langer dan een paar weken aanhouden is het zinvol om te denken aan een nader onderzoek. Dat kan worden gedaan met behulp van het zogenaamde fecesonderzoek, het onderzoeken van je ontlasting. Dat gebeurd bij het laboratorium waar ik mee werk, RP Sanitas Humanas/RP Analytics. Lees hier verder!

 

Lezing Darmgezondheid

Lezing Darmgezondheid

Tijdens een lezing (live-webinar kan ook) Darmgezondheid - Spijsverteren en Darmherstel, vertel ik in een kleine groep over welke mogelijkheden je allemaal zelf hebt om je voeding of gewoontes aan te passen ter verbetering van je spijsvertering en je darmen.

Darmbarriere slijmvliezen beter door balansOpgeblazen gevoel, buikpijn, kramp, diarree of obstipatie…, zo maar een greep uit de darmklachten die een kwart van de mensen in Nederland regelmatig plagen. Ook heftige ziekten als Colitis Ulcerosa, Ziekte van Crohn, IBD of PDS en Darmkanker.

Wist je dat ook veel andere gezondheidsproblemen komen door een onbalans in de darmen? Denk aan vermoeidheidsklachten, emotioneel niet lekker in je vel steken, slecht slapen, eczeem of allergieën. Ik zie het in mijn praktijk regelmatig voorbij komen, mensen die deze klachten als gewoon zijn gaan beschouwen, maar het is niet gewoon. En je hoeft er niet mee te leren leven.

Je kunt er ook anders naar kijken, beter nog, het anders aanpakken en daar vertel ik graag over!

Presentatie

In een presentatie wordt e.e.a. helder gemaakt en natuurlijk is er gelegenheid tot het stellen van je vragen. Natuurlijk zijn mijn antwoorden ruim voorzien van praktische tips, zodat je er direct mee aan de slag kunt thuis.

Ervaringsdeskundig & ervaringen uit de praktijk

Ik deel graag in mijn persoonlijke ervaring en die als therapeut om te illustreren dat er mogelijkheden zijn, ook bij langdurige darmklachten.

Heb je darmklachten en ken je meer mensen met een soortgelijk probleem of interesse en je wilt er meer over leren samen? Preventief je darmen willen optimaliseren mag natuurlijk ook. 

Ik kan over Darmgezondheid zo'n 1,5 tot 2 uur komen vertellen. Nog wel langer ook... ;-)

Praktisch

De kosten zijn vanaf 150 euro voor een groepje van max. 6 personen, excl. reiskosten. Bij mij in de lesruimte naast de praktijk is het mogelijk om meer mensen te ontvangen. Aan huis bij iemand met ruime keuken, kunnen er ook praktische voedingsaanpassingen klaargemaakt worden ter illustratie.

 

Wanneer denken aan Darmonderzoek?

Buikpijn darmklachten2

Wanneer is het zinvol om te denken dat er iets mis kan zijn in de darmen en daar voor een onderzoek, het zogenaamde fecesonderzoek (poeptest) te laten doen? Dat is nuttig als er al geruime tijd sprake is van 1 van deze onderstaande klachten of een combinatie van deze klachten. Wist je dat je zeker niet de enige bent?

Maar ook bij mogelijk andere vage klachten in combinatie met 1 of meer van deze factoren kan duiden op een onbalans in je darmen. Ook slecht energie kunnen maken en je humeurig of depri voelen kan duiden op een darmprobleem, omdat de aanmaak van energie, productie van vitamines en bepaalde (geluks)hormonen in je darm gedaan wordt.

bristol stool chart svg 400x501

 

Klachten

 • Vermoeidheid
 • Huidklachten
 • Hoge of lage buikpijn
 • Opgeblaze gevoel
 • Winderigheid
 • Krampen/kolieken
 • Diarree
 • Obstipatie
 • Afgewisseld normaal, diarree en obstipatie
 • Maagklachten
 • Slechte vertering
 • Strepen in de pot
 • Afwijkende ontlasting
 • Stank - duidt op slechte eiwitvertering
 • Voedingsintolerantie(s)
 • Veel voedingstekorten

 

Types 1 en 2 wijzen op constipatie, 3 en 4 zijn de "ideale uitscheidingtypes" vooral de laatste, omdat ze het makkelijkst uit te scheiden zijn, en 5–7 neigen naar diarree.

 

Bij langdurige obstipatie, diarree en/of bloed in de ontlasting sowieso altijd eerst naar de huisarts, als je nog niet bent geweest!

 

Fecesonderzoek geeft inzicht en dus therapeutische mogelijkheden

Een analyse van de ontlasting geeft een inzicht in de samenstelling van de darmflora bacteriën en eventuele andere bewoners. Je kan zo'n darmflora-analyse, een zogenaamd fecesonderzoek, bij een gespecialiseerd laboratorium laten maken. 

De hoeveelheden van de bacteriën en eventueel aanwezige schimmels en gisten worden bepaald. Dit inkijkje in de samenstelling van je ontlasting geeft ook informatie over je zuurgraad, je voedselvertering en de aanwezigheid van stoffen die op een darmontsteking of mogelijk aanwezigheid van parasieten duiden.

Let op! Voor de fecestest na een antibioticakuur geldt een periode van 3 tot 4 weken wachttijd.

Voorbeelden Fecesonderzoek-pakketten

Een voorbeeld is een eerste basisscreening op kwantiteit en kwaliteit van darmflora en slijmvliesimmuniteit, aanwezigheid van ontstekingen, dysbiose en voedingsallergie. 

Een uitgebreider onderzoekspakket, de ‘Darmtherapiescreening’, omvat de volgende onderzoeken: spijsvertering, pH, resident en transiënt darmbioom, mycologie, virulente factoren darmbioom, Helicobacter pylori, TFT parasitologie, secretorisch IgA, bèta-defensine 2, alfa-1-antitrypsine, EPX, histamine, pancreas-elastase, tryptofaan, zonuline en een kwalitatieve bepaling van de ontstekingsmarkers calprotectine, lactoferrine, hemoglobine en transferrine.

Oververmoeidheid. Wat kan je zelf doen?

 

  Ik ben zooo moe!

  Oververmoeidheid. Wat kan je zelf doen?   

 

Oververmoeidheid. Vaak niet alleen slaapgebrek.

Ben ik gewoon moe of iets te vaak?

Iedereen is wel eens moe. Omdat je een lange dag had, omdat je weer eens vroeg op moest voor je kinderen. Je bent lekker de hele dag in de tuin aan het werk geweest of je had een sportwedstrijd en ging daarnaast ook nog naar een verjaardagsfeestje. Helemaal niet gek dat je een keertje moe bent.

Zooo moe vrouw beter door balans

Maar als het al langer duurt en je hebt het gevoel niet minder moe en meer uitgerust te zijn na een flinke nacht slaap of een weekje bijkomen op vakantie. Maandenlang of zelfs jarenlang...

Dan wordt het misschien eens tijd om uit te gaan zoeken wat daar dan de onderliggende oorzaak van is. Want het is niet normaal om jezelf iedere dag uit bed te moeten slepen, de wekker voor de derde keer te laten snoozen of een sloot koffie naar binnen te werken omdat je anders niet kan opstarten. Ook niet om totaal in te storten na de lunch. Nee? Nee!

 

Oververmoeidheid Artikeloverzicht:

glaswater

Hoe kan het dat ik moe ben?

Er zijn verschillende oorzaken of combinaties van oorzaken mogelijk. Je bent moe:
 • Omdat je te weinig water drinkt.
 • Omdat je teveel suikers binnenkrijgt.
 • Je kan moe zijn om dat je teveel hooi op je vork had.
 • Je kan moe zijn omdat je niet voldoende wordt uitgedaagd.
 • Je zorgen maken over iets of iemand.
 • Omdat je te weinig beweegt of je spieren gebruikt.
 • Je kan moe zijn omdat je voeding je verstoord.
 • Omdat je belangrijke voedingstoffen tekort komt.
 • Door chronische stress kan je erg vermoeid zijn.
 • Darmproblemen.
 • Schildklierproblemen.
 • Door Kleur-, geur- en smaakstoffen, smaakversterkers (E621) en meer.
 • Scheefstanden in het lichaam, letterlijk je lichaam uit balans, dat vreet energie.
 • Teveel energie naar de spijsvertering omdat die niet goed draait.
 • Een (over) Actief immuunsysteem.
 • Etcetera etcetera.

Minder energie verliezen

hoofdpijn migraine2Je kan je afvragen hoe krijg ik meer energie. Ik kijk in mijn praktijk vaak eerst naar waar verlies je je energie en probeer dat eerst samen met jou aan te pakken. Dan is stap 1 gezet. Bedenk dat alles energie kost ook herstel, dus lekken dichten is in mijn ogen van essentieel belang.

Het kan natuurlijk zijn dat er 1 grote oorzaak is die jou veel energie kost. Dat waar je echt op leeg loopt. Vaak weet je het wel als je even goed bij jezelf te rade gaat. Die manager die je alleen maar meer werk geeft en nooit eens een compliment maakt. De jonge man die door zijn pittige ongeluk een traumatische ervaring op deed. De hypotheek die je afsloot toen alles nog voor de wind ging en er nog geen kinderen waren.

Energietekort een opstapeling van verschillende kleine zaken

Maar veel vaker zie ik in de praktijk dat het een opstapeling van verschillende kleine zaken is. Dat kan zijn van kleine ergernissen tot elke dag een pak koek en een fles fris wegwerken waardoor je lichaam steeds nog al veel suikers moet verwerken. Of niet bewust gevoelig zijn voor iets dat wat je eet of drinkt, want het is toch zo gezond. Maar misschien niet voor jou? Of geen of te weinig water drinken, maar wel 6x per dag koffie want dat is zo lekker.

Voeding die je verstoord is ook een energielek, de mate van verstoring bepaald hoeveel energie het je kost. Ik hoor regelmatig van mensen als ik dat of dat heb gegeten ben ik daarna zo moe, dan kan ik wel slapen. Het kost niet alleen extra energie, maar kan er ook nog eens voor zorgen dat je ‘s nachts wakker ligt. Wat er op zijn beurt weer voor zorgt je slechter energie kan bijtanken.

Atlas schedelWat ik ook vaak zie bij oververmoeidheid zijn scheefstanden in het bekken­, of schoudergebied, een wervelkolom waarin de wervels niet mooi in 1 lijn staan. Het hoofd wat daar dan bovenop staat te balanceren en spieren en banden die hun uiterste best doen om je rechtop te houden. Want omvallen dat doen wij mensen niet zo snel. Ons lichaam probeert heel lang te compenseren. Al die extra spierspanning, kun je voorstellen die kost natuurlijk wel extra energie.

Lekkage van energie?

lekketuinslang

Er kunnen heel veel kleine oorzaken zijn die er samen voor zorgen dat jij gedurende de dag veel energie verliest. Dit komt omdat alles wat je doet je lichaam energie kost en je hebt maar een afgepaste hoeveelheid tot je beschikking elke dag. Dus ga op zoek naar de punten waarop jij energie staan te lekken. Kijk als voorbeeld hiernaast naar een lekke slang. Het ene lek ene zal druppel voor druppel gaan, de andere spuit jouw lieftallige energie zomaar op straat.

Meer energie krijgen

Meer energie krijgen doe je dus door de lekken te dichten en ervoor te zorgen dat alle radertjes van jou moter weer optimaal kunnen draaien. Wat heb je daar voor nodig? Gezonde voeding! Wat is dan globaal gezien? Hieronder meer.

Frambozen essentiele suikers 179671011Eten zoals je overgrootoma het nog zou herkennen als voedsel

Zorg ervoor dat die voedingsmiddelen eet die jou energie geven en niet welke je energie kosten. Meer pure, onbewerkte voeding toevoegen aan je voedingspatroon. Ik bedoel eet die voedingsmiddelen die je nog herkend als eten, die je koopt in de vorm zoals het gegroeid is.

Water en de rest komt later!

Allereerst zorgen voor ruim voldoende water (2­-3 l p/d)! Groente (>500g), fruit, noten, zaden, paddenstoelen, zeewier, peulvruchten (met mate en mits goed gespoeld), goede vetten en oliën. Breng je eet momenten terug naar 3 tot 4 keer per dag. En sla ook een keertje over. Even niet (spijs)verteren bespaart energie!

Skip bewerkt voedsel, eet echte voeding

Vermijd Smaakversterkers Beter door balansMinder bewerkte voeding tot je nemen en in plaats daarvan veel groentes, in variatie! Schrap geraffineerde suikers en teveel zetmeelproducten. Vermijd zoveel mogelijk smaakversterkers (msg, E621, gistextract etc.), nep-zoeten en kunstmatige hulpstoffen. Vitamine C, B12 (in combinatie met B11), magnesium, ijzer in je voeding of indien nodig suppleren. Suppletie op maat kiezen doe je het beste in overleg met arts of orthomoleculair therapeut. In mijn praktijk test ik samen met jou uit wat de meest optimale vorm is voor jou.

Even niet (spijs)verteren bespaart energie!

In je hoofd zitten malen, kost veel energie

detail madeliefjesDaarom gronden oftewel zorgen dat je uit je hoofd in je lijf gaat zitten

Zorg ervoor dat je regelmatig uit je hoofd komt. Sowieso kost veel in je hoofd zitten veel energie. Piekeren, malen, ergeren, geen beslissing nemen zijn allemaal energievreters. Je komt weer in contact met je lijf door lekker buiten in de natuur te zijn, te willen bewegen en vooral niet te moeten. Ook lekker in de aarde wroeten, met kleine kinderen spelen, met dieren bezig zijn of gewoon iets vol aandacht te creëren. Van een lekker gerecht, tot mooie tekening of gedicht.

Aandacht haalt je uit je hoofd, maakt je mindfull en brengt energie

Dat wat jou de tijd doet vergeten, waar je zonder moeite met volle aandacht mee bezig kan zijn. Dat brengt je energie. Mensen waar je blij van wordt, die je graag opzoekt. Brengen je energie. Een mooie groene omgeving een wandeling langs het strand, een heerlijke ontspanningsmassage thuis of bezoekje aan een welness of sauna. Maar ook gewoon een kopje thee in het zonnetje kunnen je erg goed doen. Waar wordt jij blij van? Doen! Dat meer dus.

Quantum Touch is een vorm van energiewerk wat je ook erg goed helpt om meer in je lijf te komen. En de mist in je hoofd of de zwaarte van de stress te doen wegtrekken.

 

Kom uit je hoofd en ga meer in en met je lijf!

 

Beter slapen is meer energie

Dat begint met op tijd gaan slapen! Zet niet alleen een wekker voor opstaan, maar ook voor naar bed gaan, tenminste een aantal keren per week. Zorg voor een optimale nachtrust door in ieder geval ‘s ochtends veel in het daglicht te zijn en je slaapkamer donker te laten zijn. Ook ‘s avonds niet te veel (blauw scherm)licht aan hebben. Het eerste helpt je, het laatste verstoord je slaapritme en de benodigde slaaphormonen.

in ritme met de natuurTrek de stekker eruit!

Zorg ervoor dat je (bijna) alles met een stekker uit de slaapkamer bant. Je bed is echt om in te slapen of voor andere leuke offline bezigheden. Als je tot rust wilt komen is het van belang dat er geen elektrisch magnetische velden zijn die je verstoren en wakker kunnen houden. Wil je weten of jij hier ook gevoelig voor bent. Probeer het eens 2 weken uit. Als je houten vloeren hebt, bedenk dan wat er zich direct onder je bed zich bevind. Denk aan elektriciteit, Wifi etcetera.

Energie maken als je slaapt

Energieproductie van onze cellen vindt plaats in de mitochondriën, dit zijn onze energiefabriekjes. Hier worden brandstoffen (koolhydraten en vetzuren) geoxideerd waardoor er ATP (adenosinetrifosfaat) = cel-energie vrijkomt. Voor deze oxidatie heb je ook zuurstof nodig. Tijdens je slaap kan je de in de dag gebruikte ATP terug omvormen naar nieuwe ATP-jes waarvan je weer energie kan maken. Dit doe je o.a. met behulp van Ribose, een essentiële suiker en het kan in alleen in rust. Herstellen gedurende een goede nacht zorgt ervoor dat je weer volgens plan A kan draaien. Plan A is in ons lichaam altijd goedkoper, het is de kortste route dus het kost altijd minder energie dan plan B.

 

Energietekort batterij opladen vermoeidheid

Meer energie is beter slapen

Om goed te kunnen slapen heb je echt energie nodig. “Echt?” “Ja echt!” Dat klinkt als niet eerlijk als je al heel moe bent, maar het is echt waar. Dan alleen kan je productief slapen, zodat je in de ochtend uitgerust wakker kan worden.

Productief slapen

Waarom productief slapen? Nou dat je effectief slaapt wil zeggen dat je lichaam zich kan herstellen tijdens onze slaap. Vervolgens ook nog eens uitgerust wakker worden! In je slaap gaat onze regeneratie modus aan. Naar gelang wat jij die dag hebt gedaan, heeft je lichaam aardig wat te herstellen. Sowieso vervangen we zeer regelmatig de cellen in ons lichaam door nieuwe. Als het goed is (in onze slaap)…

Zeker niet pas in je bed stappen als je helemaal uitgeput bent. Denk aan kleine kinderen die hun slaap voorbij zijn. Wow, probeer die nog maar eens mak te krijgen. Ze gaan in een soort hyperstand en worden oervervelend. Al met al geen goede start voor een productieve nacht. Als je ze in slaap hebt, kun je er zeker van zijn dat die nachtrust niet een optimale van veel herstel wordt.

bieten bataat saladeOnstabiele bloedsuikerspiegel houd je wakker

Bepaalde organen kunnen het ook erg druk hebben ‘s nachts, door de dingen die zijn blijven ‘liggen’ op te willen ruimen. Bijvoorbeeld onze lever. Als je de hele dag door van alles naar binnen werkt, heeft de lever het heel erg druk met insuline aanmaken om je bloedsuikerspiegel stabiel te kunnen houden. Zeker als wat je eet veel suikers of granen bevat.

Als je je voeding aanpast naar een eetpatroon waar je bloedsuiker niet steeds van piekt, heeft dat enorm veel invloed. Meer groente (ja vaak veel meer), minder koolhydraten, goede eiwitten en vetten. Dat zorgt voor een stabiele bloedsuikerspiegel en zorgt voor veel meer rust in ons systeem. 

Beter slapen met een beetje hulp of aanpassing van je leefstijl

Dingen die je kunnen helpen om de switch naar beter slapen te kunnen komen zijn bijvoorbeeld Quantum Touch of Quantum Allergy. Daar zie ik in mijn praktijk regelmatig voorbeelden van. Maar ook ademhalingsoefeningen, Yoga, leren gronden of aarden of een mindfullness training kunnen je in de goede richting helpen.

Wat jezelf kan doen om de slaap te bevorderen is bijvoorbeeld: geen koffie meer vanaf einde middag, meditatie, beter op de dag sporten dan ’s avonds. Of zou het iets ander kunnen zijn?

 

Vind uit waar jouw stress zit!

Probeer er voor jezelf achter te komen waar jou stress zit. Voeding, dorst, relatie, familie, werk, hypotheek? Het maakt voor ons lichaam echt niet uit wat “er aan de hand is“, maar het ervaar elke vorm van als stress is. Dus stress is stress en geeft de zelfde fysiologische reactie in ons lichaam. Waarom is dat zo belangrijk om te weten? Ik probeer het je nader uit te leggen.

Stel je voor dat de stress een leeuw is, die achter je aan zit, dan weet je wel waar je lijf zich klaar voor maakt. Je spieren spannen zich aan, je ademhaling gaat wat sneller. Er worden stresshormonen aangemaakt. Glucose wordt vrijgemaakt t.b.v. van genoeg energie om weg te kunnen rennen. Je maakt minder maagzuur aan, je spijsvertering gaat op een laag pitje, want dat heeft totaal geen functie als je zo snel mogelijk weg wilt komen. En natuurlijk gaat er nog veel meer in "actie­stand".

Activatie van het stress systeem

 

Moe door langdurige stress?

Bij kortdurende stress is deze actie stand geen enkel probleem, in tegendeel. Het dient een functie namelijk "overleven". Bij langdurende stress wordt het wel een probleem. Dan blijft je lichaam dus “aan” staan in de overleef modus. Dan ben je in eerste instantie heel wakker, alert en lijk je heel veel aan te kunnen. Wij noemen dat "met de kop ervoor" lukt het allemaal nog. Maar uiteindelijk niet, o.a. omdat de systemen in je lichaam niet meer (goed) regenereren en de voedingstoffen niet optimaal kunt opnemen.

Stress is een energielek

Je raakt toch redelijk snel door alle noodvoorraden heen, het lichaam gaat daarop draaien volgens Plan B of zelfs C. Je lichaam probeert zo lang mogelijk alles in de race te houden. Je wordt minder insuline gevoelig, want dat doet je lichaam standaard bij stress. Je lijf heeft immers veel suikers (glucose) nodig, beschikbaar in je bloedbaan, om ieder moment weer in actie te kunnen komen. Voortdurend te hoge bloedsuikerspiegels leiden ook tot problemen, van hypoglycemie tot Diabetes type 2 aan toe.

En dan ben je echt moe, totaal uitgeput!!

Als de stress aanhoud dan blijft ook de cortisol hoog en daardoor worden cortisolreceptoren steeds minder gevoelig. Dit hormoon werkt met dezelfde hoeveelheden dus steeds minder goed. Dus maken je bijnieren nog meer aan voor hetzelfde effect. Dit systeem is niet oneindig, uiteindelijk put het de bijnieren die dit hormoon produceren helemaal uit. Met als gevolg een burn­out. En dan ben je echt moe, totaal uitgeput!!

Op tijd onderkennen dat je lichaam teveel "aan" staat

Daarom is het dus heel belangrijk op tijd te onderkennen dat je lichaam teveel "aan" staat. Dat merk je aan bijv. te hoge bloeddruk, hogere hartslag, erg onrustig slapen of als een blok slapen, maar niet uitgerust wakker worden. Ook snel geïrriteerd zijn, achter elke mug een olifant zien, gevoelig op geluid, geuren of indrukken e.d. Probeer te achterhalen waar jou stress zit, doe dat indien nodig samen met mij, een goede huisarts, epigenetisch therapeut of een natuurdiëtist. En last but not least doe er iets aan!

 

Als je doet wat je deed dan krijg je wat je had.

 

Denk bijvoorbeeld aan de volgende stressfactoren

Hieronder een aantal voorbeelden. Je kan er zelf vast nog een aantal bij bedenken:

• Relatie,
• Familie,
• Werk,
• Hypotheek,
• Trauma

Maar ook:
• Dorst,
• Voedingstekorten,
• Vitaminen of mineralentekort,
• Allergieën of intoleranties
• Medicijngebruik
• Slaapgebrek
• Cellulaire metabolische stoornissen
• Cellulaire parasitaire infiltratie (viraal, bacterieel, schimmels, etc.)
• Verandering in kwaliteit en kwantiteit van hormonen
• Ontstekingsstoffen (TNF, Interferon, IL2, etc.)
• Onbekend

  10 Tips: Wat kan je zelf doen bij oververmoeidheid?

 • Meer water drinken en zorgen dat je voldoende mineralen binnenkrijgt.
 • Uitzoeken welke voedingsmiddelen jou energie geven en welke energie kosten.
 • Voeding eten die je bloedsuikerspiegel niet snel laat stijgen. Waardoor je ook geen diepe dalen meer krijgt en je bloedsuiker veel beter in balans blijft en een dip voorkomt.
 • Snelle suikers en zetmeelproducten mijden om ervoor te zorgen dat de zuurstofvervoerscapaciteit optimaal functioneert. Glucose beinvloed dit negatief.
 • Zorgen dat je je eten beter kunt verteren. Begin met: niet teveel drinken bij het eten, goed kauwen, pure voeding en last but not least niet eten als je in de ‘stress’ zit.
 • Vaker je spieren gebruiken bij alledaagse dingen, denk aan de trap nemen, huishoudelijk werk doen, boodschappen tillen. Meer spieren -> maken meer energieaanmaak mogelijk!
 • Op tijd gaan slapen!
 • Zorg voor een optimale nachtrust door sochtends veel in het daglicht te zijn en savonds niet te veel blauw (scherm)licht aan te hebben. Het eerste helpt je, het laatste verstoord je echt slaapritme.
 • Verwijder elektrische apparaten of vormen van straling rond je bed.
 • Vind uit waar jouw stress zit, ik help je graag!

Tarieven

Tarieven

Consulten Beter door balans per 1 juli

Consulten zijn altijd inclusief een korte samenvatting of aanvullende informatie op het consult per mail. Uitgezonderd kennismakingsgesprek en de losse Quantum Healingsessie.

Intake consult € 112,50, (ca. 1,5 uur).

Kennismakingsgesprek € 35,-

 

Consult kort (20-30 min) € 42,50

Consult normaal € 78,50

Consult uitgebreid € 115,-

Consult Extra uitgebreid € 147,50

Losse Quantum healing sessie € 68,50 excl. verslag.

 

Consulten Knipkaart

Ter waarde van 3 Orthomoleculair Natuurgeneeskundige consulten van normaal € 235,50 voor € 220,-. De kaart is geldig voor 3 consulten en binnen 1 jaar na het eerste consult te besteden.

 

Algemene voorwaarden

* Je krijgt na afloop een factuur, deze dient binnen 14 dagen via de bank te zijn betaald.

* Kosten voor aanvullend onderzoek of supplementen staan los van het tarief.

* Alle prijzen zijn inclusief 21% BTW.

* Gemaakte afspraken dienen uiterlijk 48 uur van tevoren telefonisch of per mail te worden geannuleerd, anders worden de kosten van het consult in rekening gebracht.

Wat is Self Created Health?

Self Created Health

Bloemen hart lrSelf Created Health is een prettige en krachtige methode, ontwikkeld door Richard Gordon. Het is een manier om te bepalen wat de emotionele oorzaken zijn van pijnklachten, de verwerking van deze oorzaken en het vrijmaken van deze oorzaken, op een milde en respectvolle wijze.

Bij het merendeel van fysieke en emotionele symptomen kun je het zelfgenezend vermogen succesvol stimuleren met Quantum-Touch, Quantum-Allergy, Quantum-Share en andere effectieve methodes.

Een percentage van de symptomen, zo'n 10%, keert steeds terug of verdwijnt niet (helemaal).

Self Created Health is een manier om te onderzoeken wat de emotionele oorzaken achter of onder je klachten zijn, om je te leren jezelf hiervan te bevrijden en om een flinke stap in je eigen persoonlijke ontwikkeling te maken.

Het "weten" van de oorzaak van je klachten leidt er lang niet altijd toe dat de klachten daarwerkelijk verdwijnen.

Door middel van eenvoudige Self Created Health protocol kun je een complete "bevrijding" en "loslaten" van al je klachten realiseren, met als resultaat: je pijn verdwijnt, je emoties komen tot rust, je neemt een sprong voorwaarts in je persoonlijk en spirituele ontwikkeling.

Bron: http://www.selfcreatedhealth.nl/

Self Created Health is gebaseerd op de kennis die de afgelopen dertig jaar door Richard Gordon verzameld is vanuit allerlei disciplines, zoals NLP, Ho'oponopono, de Helende Reis, EFT, het werk van Abraham Hicks, Byron Katy en vele anderen.

Hij heeft al deze methoden en technieken uitgebreid bestudeerd, waarbij hij opmerkte dat geen van deze methodes de complete oplossing voor de 10% "rest"-problemen was.

Met Self Created Health heeft hij een unieke en effectieve combinatie gemaakt vanuit zijn eigen ervaringen en bevindingen.

Quantum Coach - Ook jij bent een healer!

Het mooie van al de Quantum technieken is dat de behandelde altijd zelf de healer is en ten alle tijde de regie houdt. Wij als Quantum Coach proberen de meest optimale voorwaarde te creëren, door bijv. een hoge trilling aan te bieden, om mogelijk het herstel in gang te zetten. Genezen kun je alleen zelf en dus is de ontvanger zelf de healer!

Als Quantum Coach werk ik o.a. met Quantum-Share. Dat is een combinatie van o.a. Quantum-Touch, Quantum Allergy en Self Created Health. Welke weer ontstaan zijn uit de combinatie van het beste uit heel veel andere mooie healingsmethodes, als bijvoorbeeld kinesiologie, NAET, EFT, EMT.

qtlogo lrIk gebruik daarbij o.a. testdozen en de Quantum-Share mindmaps van QTouch Trainingen. Deze kunnen richting geven, bij de zoektocht naar het ontstaan van een klacht. Vooral, dat is het mooiste, bijdragen aan het verminderen of oplossen van de klacht. Dit alles zonder dat je heel erg de diepte in hoeft te gaan qua emoties of dat je je hele levensverhaal hoeft te vertellen. Een ontzettend gave en bijzondere manier om mee te werken en bovenal respectvol. Kijk voor een mooi voorbeeld hier.

 

"Een Quantum-Coach helpt je om op Quantum-niveau te veranderen, daar waar jij wilt veranderen.”

 

 

Quantum-Share is een totaal nieuw concept: een meta-methode, een methode over alle methodes heen. De kracht van deze healingmethode is dat je al je eigen kennis, je eigen ervaring en alles wat je er nieuw bij leert, steeds kunt integreren met alle kennis uit de Quantum-Share kennisbank.

Een Quantum-Coach heeft alle workshops bij QTouch trainingen gevolgd, houdt zijn kennis jaarlijks actueel, heeft een praktijk, een website en gebruikt de QTouch methoden actief. Quantum-Coaches vormen een netwerk van therapeuten die graag naar elkaar doorverwijzen.

Waar staat Orthomoleculair voor?

Ortho => "orthos" komt uit het Grieks en betekent: "juist", "recht" of "gezond"
Moleculair => staat voor molecuul

Orthomoleculaire therapie betekent zeker niet alleen vitamine- en mineralenpillen slikken. Orthomoleculaire voeding begint gewoon bij je dagelijks eten. Voeding is namelijk een zeer complexe samenstelling van verschillende stoffen te verdelen in macro- en micronutriënten. 

De noodzakelijke voedingsstoffen zijn de macronutriënten: koolhydraten, vetten, eiwitten en vezels. Daarnaast bevat de juiste voeding een zeer grote variëteit aan micronutriënten zoals vitaminen, mineralen, spoorelementen en verschillende andere bioactieve stoffen zoals plantenstoffen (fytonutriënten) als bioflavonoïden en salvesterolen.

Definitie OrthomoleculairWat is het paleo dieet lr

Er wordt gestreefd naar gebruik van "optimale" concentraties van voedingsstoffen:

• vitamines

• mineralen

• aminozuren &

• essentiële vetzuren.

Doel Orthomoleculaire therapie

Het doel van orthomoleculaire therapie is het behouden van een goede gezondheid en het behandelen van ziektes door het veranderen van de concentraties van substanties die normaal in het menselijk lichaam aanwezig zijn.
Linus Pauling (science 1968)

Daarbij wordt gebruik gemaakt van het zelfherstellend vermogen, d.w.z.:
• Evenwicht herstellen
• Onderhouden
• Verbeteren

"Gezondheid is een toestand van volledig lichamelijk, geestelijk en maatschappelijk welzijn & NIET slechts de afwezigheid van ziekte of andere lichamelijk gebreken.“
WHO 1948

Orthomoleculair therapeut

bieten bataat salade‘Orthomoleculair’ klinkt nogal moeilijk, maar in de dagelijkse praktijk is het tegenovergestelde juist het geval. Orthomoleculair wat is dat? betekent niets anders dan zorgen dat je de juiste mineralen, vitaminen, aminozuren en plantenstoffen in de juiste hoeveelheden en in de juiste verhoudingen tot je kan nemen. Dit om de biochemische processen, die continu in het lichaam werkzaam zijn, optimaal te laten verlopen of te herstellen.

Voedingsadviezen op maat

Met de meest passende voeding voor jou, richt je je met orthomoleculaire voeding vooral op het in stand houden en optimaliseren van de lichaamsfuncties. Als orthomoleculair therapeut adviseer ik naast aanpassing van de voeding soms ook voedingssupplementen te gebruiken om het verstoorde evenwicht in het lichaam weer te herstellen.

Suppletie adviezen op maat

Deze supplementen zijn voornamelijk vitaminen, mineralen, aminozuren en vetten die de mens zelf niet kan aanmaken, niet kan omzetten of die onder bepaalde omstandigheden niet voldoende worden aangemaakt.

Belangrijk is, met hier als voorbeeld een vitamine supplement:
● gebruik ik de juiste vorm? (wateroplosbaar of vet-oplosbaar, actief of niet-actief),
● neem ik genoeg? (belang van de juiste hoeveelheid),
● moet ik het verdelen over de dag of juist niet?
● neem ik het op het juiste tijdstip in? (bij het ontbijt of los van de maaltijd bijv.).
● in combinatie met de juiste hulpstoffen? (die opname ondersteunen of juist niet),

Supplementen 144146408 lrVoorgaande factoren bepalen of je het goed kunt opnemen en omzetten in je lichaam, zodat het doet wat het moet doen. Zo zie je maar dat je jaren iets kunt slikken zonder enig effect, als het niet in de juiste vorm is.

Ook het ‘baat het niet dan schaad het niet’-principe gaat ècht niet altijd op.

Chronische klachten - Wat kan ik voor je betekenen?

Mijn grote passie is het grondig uitvragen en uitpuzzelen waar (chronische) klachten van mijn cliënten hun oorsprong vinden en zo bij te dragen aan (een deel van) de oplossing. Je begrijpt wellicht dat ik als therapeut er niet van houdt om alleen "het rode lampje (symptoom) eruit te draaien". 

De signalering is nooit de oorzaak

Ik ga graag samen aan het werk met je om de reden te achterhalen waarom "dat rode lampje brand". Pijn, ongemak of andere klachten zijn niet de oorzaak, maar een signaal. De manier van je lichaam om aan tegeven dat er "iets" aan de hand is.

Healthy_how_to_AS_64331521.jpg

Op het moment dat er sprake is van klachten, dan laten de symptomen je zien dat er een proces niet optimaal draait. Moe, traag, pijn, stijf of gewoon een vervelend gevoel. Niet meer 100%.

Oorzaak is anders dan symptomen

Vanaf dat moment kun je gaan speuren, daar neem ik je graag bij de hand. Wat is er anders, waar reageer je op, wat ging er vooraf aan jouwklachten? Welke voedingstoffen kom je tekort? Is er soms sprake van overbelasting, waardoor het proces zo stroef loopt?

We zoeken steeds verder naar de oorzaak daaronder; Werkt je spijsvertering optimaal? Kun je je afvalstoffen goed kwijt? Kun je je hormonen goed omzetten, zodat deze ook echt hun functie kunnen uitoefenen? Krijgen je hersenen genoeg energie om je goed te kunnen voelen? etcetera.

Vervolgens kijken we naar "dat" wat nodig is om dat proces weer vlot te trekken. Zodat het lichaam kan herstellen, klachten kan oplossen, zodat jij je weer beter voelt. 

Therapeutische mogelijkheden

Ik maak daarbij gebruik van verschillende therapeutische mogelijkheden, zoals voedingsinterventies, leefstijlaanpassingen, feces- en serumonderzoek indien nodig, opsporen en aanvullen van tekorten, coaching, opsporen van verstoringen, resetten en energiewerk.

Ik ben o.a. opgeleid tot:

Om de kennis aan te vullen en op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen volg ik regelmatig therapeutische bijscholingen op HBO-niveau en lees ik graag over wat op dat moment kan bijdragen aan een nog beter advies.

 

Hoe werkt Quantum-Touch®?

logo qtHoe werkt Quantum-Touch®?

Het meest belangrijk voor degene die met Quantum-Touch werkt is het focussen op het versterken van de levenskrachtenergie (ook wel Chi, Manna, prana of Kin genoemd) gecombineerd met verschillende ademhalingstechnieken en lichaamsbewustzijnsoefeningen. Als de beoefenaar van QT een hoog trillingsveld van levenskrachtenergie aanbiedt op een gebied met pijn of ontsteking dan zorgt hij op deze wijze voor de mogelijkheid tot healing door resonantie en afstellen.

Quantum-Touch zorgt voor helende energie voor de beoefenaar evenals voor de persoon die behandeld wordt. Door het gebruik van ademhaling en visualisaties houdt degene die behandelt zijn/haar energie op een hoog niveau; degene die behandeld wordt kan zich aan deze hoge frequentie aanpassen en healing in gang zetten. De "therapeut' zal door het gebruik van deze technieken niet uitgeput raken, meestal voelt men zich krachtig en energiek na het behandelen.tuning forks entrainment

Alles is trilling, dus alles trilt en jij ook.

Wanneer twee dingen op verschillende frequenties trillen, is er een tendens voor de trillingen om samen te komen, zich af te stellen op elkaar. Over het algemeen zal de langzamere trilling toenemen om zich aan de snellere frequentie aan te passen.

Dit verschijnsel, ook wel ‘Entrainment’ genaamd, is te vergelijken met wat er gebeurt als twee slingerklokken aan één muur hangen. Ze zijn dus met elkaar verbonden door deze muur. Als ze pas opgehangen zijn, tikken ze in een verschillend ritme, maar na verloop van tijd tikken ze in hetzelfde ritme, doordat de krachtigste klok zijn ritme oplegt aan de zwakkere, zijn energie overdragend via de muur.

Andere voorbeelden

Dierlijke harten zullen wanneer ze dichtbij elkaar geplaatst worden en levend gehouden worden in een laboratorium in hetzelfde ritme slaan; en wanneer vrouwen een slaapzaal delen, zullen ze binnen een paar maanden allen tegelijkertijd menstrueren. Als de avond valt dan zullen sprinkhanen tjirpen in een zelfde ritme, de kikkers kwaken ook in koor en vuurvliegjes doen hun licht aan en uit op hetzelfde moment.

Healing = zelfgenezing

Healing is een fascinerend proces dat over het algemeen zeer slecht begrepen wordt. Terwijl vele mensen denken dat zij andere mensen kunnen healen, is het van uiterst belang om te realiseren dat healing altijd zelfgenezing is. Uiteindelijk helen de cellen zich. De cellen hebben als basiswens dat ze goed willen functioneren en in de juiste energieke, emotionele en voedingsmilieu's, is dat het enige wat ze zullen doen. Het lichaam heeft een buitengewone intelligentie en een capaciteit om te healen. Mijn favoriete definitie van een healer is iemand die ziek was en weer beter werd; een grote healer is iemand die heel erg ziek was en weer snel en optimaal beter werd.

Voor meer informatie kun je nog kijken op de Nederlandse site - qtouch.nl, of de Amerikaanse site quantumtouch.com.

 

Quantum-Touch®

qtlogo lrQuantum-Touch®

Quantum-Touch is ontwikkeld door Richard Gordon, een nieuwsgierige onderzoeker die healing voor een ieder toegankelijk wilde maken. Hij heeft er voor gezorgd dat een ieder nu zijn en haar eigen zelfgenezingskracht, de kracht van het oeroude zelfregenererende systeem, kan versterken en versnellen.

Quantum-Touch gebruikt resonantie en afstellen om het helen te vergemakkelijken. Door de eigen trilling te veranderen en een hoog niveau van energie te creëren. Als dat energieveld door middel van de handen rond een gebied van pijn, spanning, ontsteking wordt geplaatst, zal de lichaamseigen biologische intelligentie doen wat die het noodzakelijk acht om genezing te verkrijgen. Quantum-Touch wordt ook in het algemeen Quantum Healing genoemd of Quantum Touch Healing.

Door middel van lichte aanraking in combinatie met simpele ademhalingen en bewustwordingstechnieken kun je, zonder ingewikkelde protocollen, alles behandelen van hernia, scoliose, rugklachten tot chronische darm en maagklachten, van spierpijn tot hoge bloeddruk, van migraine en hoofdpijnklachten tot aambeien en spataderen, van eczeem tot galbulten en alle andere lichamelijke klachten.

Daarnaast kun je met dezelfde technieken alle emotionele en traumatische verstoringen behandelen.

Als het lichaam het kan, zal het zichzelf genezen van binnenuit en Quantum-Touch® kan dit proces versnellen.

Hoe werkt Quantum-Touch®? Lees meer

Eerst water, en de rest komt...

glaswaterZorg voor voldoende vocht

Water is een essentiële voedingsstof voor het lichaam. Het omspoelt de cellen en is als het ware het “aquarium” waar alles in gebeurt. Het dient als transportmiddel van voedingsstoffen en stofwisselingsproducten. Het is nodig voor de citroenzuurcyclus ten behoeve van de aanmaak van energie. Het regelt de lichaamstemperatuur en speelt bovendien een rol bij de soepelheid van het lichaam.

Een volwassene heeft per dag 2 - 3 liter vocht mét mineralen nodig. Kruidenthee of verdund groentesap zijn redelijke alternatieven. Gewone koffie en zwarte thee werken vocht afdrijvend, warm weer en sport vragen meer vocht.

 

Water is nodig voor gezonde botten en gewrichten

Het kraakbeen vormt, net als het bot, een waterbuffer voor het lichaam. Onderzoek heeft aangetoond dat bij een lage waterinname, water uit bot en kraakbeen wordt gebruikt voor meer belangrijke levensprocessen. Met het verdwijnen van water neemt de capaciteit om druk op te vangen af, terwijl de pijn toeneemt. Weinig drinken geeft pijnlijke gewrichten!
GENOEG WATER DRINKEN DUS!

Wat zit er in een Paleo dieet (oervoeding)

De mens is perfect gemaakt voor het eten wat hij zou moeten eten. 40.000 jaar geleden vond je alleen natuurlijke en onbewerkte voedingsmiddelen: wild, gevogelte, vis, insecten, eieren, noten, zaden, paddenstoelen, bladeren, bloemknoppen, knollen, wortels en vruchten.

Lees meer

Boost your gut - Darmherstelplan

Boost your gut - voor darmherstel

In het Laboratorium van RP Analytics wordt jouw feces (poep)monster onderzocht, indien jouw klachtenpatroon daarom vraagt. De uitslag van het onderzoek bepaald samen met jouw verhaal het plan van aanpak. We bespreken samen de uitslag die de mate onbalans in de darm(flora) weer geeft. Daarnaast maak ik ook vertaling van de uitslag op papier zodat je dat thuis rustig na kunt lezen.

Snel aan de slag

Om op een effectieve wijze aan de slag te kunnen gaan maak ik, met jouw goedkeuring, een persoonlijk plan van aanpak, die we in stappen samen door spreken. Vervolgens bespreken we uitgebreid wat nodig is en of je dat op een natuurlijke en opbouwende manier wilt aanpakken. De eerste stap is altijd het aanpassen van je voeding, omdat dit het grootste verschil maakt voor de darm.

Darmherstel-programma Speciaal

Wanneer er sprake is van een flink tekort aan goede darmflora of schimmel-/gist- of parasieten(over)belasting dan heeft dat echt even tijd en aandacht nodig. Bedenk dat het ook niet van de 1 op de andere dag zo gekomen is. Voor de aanpak adviseer ik natuurlijke en specifieke middelen. Deze worden o.a. ingezet om te reinigen, te herstellen, voor te bereiden en je darmflora weer op te bouwen. Hoe lang dit duurt is afhankelijk van de status van je immuunsysteem, darm- en flora. 

Balans in de darmflora liggend

Persoonlijk consulten

Op het moment dat er sprake is van een Pathogenen belasting en je hebt gekozen dit Darmherstel-plan te volgen dan wordt je op regelmatige basis door mij gemonitord in (online) consulten. De eerste 2-3 consulten zijn bij voorkeur live in de praktijk. Om ervoor te zorgen dat je tijdens het hele proces van het optimaliseren van je darmgezondheid goed ondersteund wordt.

Ik leer je graag hoe je je immuunsysteem in de darm versterkt, hoe je van foute bewoners af te komt, hoe je beter je afvalstoffen op kan ruimen en wat daar voor nodig is. Dat onze spijsvertering heeft ook een relatie met emotionele zaken heeft. En last but not least leg ik je graag uit hoe je jouw goede darmbewoners op sterkte laat komen.

Suppletie- en voedingsadvies voor:

 • Optimale werking van je immuunsysteem;
 • Herstel darmwand en slijmvliezen;
 • Opbouw goede darmflora;
 • Voorkomen therapie resistentie van pathogenen;
 • Waarborgen emotionele welbevinden;
 • Ondersteuning afvoeren afvalstoffen, het zogenaamde ontgiften of detoxen.

De duur en daarmee kosten van het Darmherstel-plan wordt bepaald door de uitslag van de uitslag en de voedingstoestand en conditie waarin je je bevind.

 

Meer informatie over praktijk Beter door balans

Praktijk Beter door balans biedt ondersteuning en coaching op o.a. volgende gebieden

zandverstuiving vanaf rug van paard● Optimaal voedingspatroon voor jou
● Gezonde(re) keuzes maken
● Preventie "Eten voor je gezondheid"
● Adviezen m.b.t. voedingssupplementen
● Versterken van je immuunsysteem
● Ontdekken en aanpakken van allergieën en verstoringen
● Opsporen en aanpakken van darmklachten
● Energie ziektebeelden / vermoeidheidsklachten
● Auto-immuun klachten

Praktijk ‘Beter door balans’  wil zoveel mogelijk mensen bewust maken van het feit dat er, naast de reguliere weg, heel veel mogelijkheden zijn om zélf een belangrijke bijdrage te leveren aan de eigen gezondheid. Jij bent jouw eigen regisseur!

Wat ik je vooral graag wil laten ervaren is dat iedereen, dus jij ook, beschikt over zelfhelend vermogen.

Door je te voeden met de juiste bouwstoffen, voldoende inspanning, ontspanning en vooral door veel genieten, stimuleer je deze zelfgenezingskracht. Je geeft jouw huis een goed fundament en daarmee kan je lichaam doen waar het zo goed in is;  herstellen en indringers buiten de deur houden.

Naast voedingsmiddelen die de gezondheid bevorderen, zijn er ook voedingstoffen die in het algemeen of specifiek voor jouw lichaam, niet zo geschikt zijn. Om de status van je spijsvertering en jouw specifieke behoefte aan voedingsstoffen te bepalen maak ik gebruik van regulier laboratoriumonderzoek of test op speeksel, bloed-, feces of urine.

Daarnaast maak ik gebruik van spiertesten (kinesiologie), ook om eventuele allergieën, voedselintoleranties of andere verstoringen op te sporen.

Vaak is de oorzaak van een klacht niet alleen fysiek. Als er geen verbetering optreedt na voedingsaanpassing, vind ik het belangrijk om te achterhalen welk emotioneel probleem er onder de klachten ligt. Daar heb ik verschillende technieken voor, zoals bijvoorbeeld Limbische anamnese of Self Created Health.

Het kan ook zijn dat er in de hormoonhuishouding iets niet helemaal lekker draait. Dit kan ik op het spoor komen m.b.v. een Bravermantest. Met de uitkomsten gaan we vervolgens op zoek naar een oplossing zodat je zelf, onder mijn begeleiding, op weg kan gaan naar meer balans in lichaam en geest.

 

Beroepsvereniging

Praktijk Beter door balans is aangesloten bij de WBEG, lidmaatschapsnummer: 1403.

Logo WBEG 2018

 

 

 

 

 

Branchevereniging

Praktijk Beter door balans is lid van de branche vereniging NIBIG en middels hen gerigistreerd voor de Wkkgz.

 Nibig logo

Epigenetisch wat doet dat voor mij?

Activatie van het stress systeemIk bekijk klachten en vragen holistisch en vanuit epigenetisch oogpunt, met andere woorden vanuit verschillende invalshoeken (ook wel kPNI genoemd). Belangrijke peilers daarin zijn de wisselwerking tussen de organen, de psyche, het zenuwstelsel, het immuunsysteem, het hormoonsysteem en omgevingsfactoren.

kPNI (klinische Psychische Neuroimmunologie)

In mijn vakgebied van Epigenetisch therapeut, is er veel kennis over hoe de lichaamsprocessen normaal gezien (fysiologie) draaien en wat er voor nodig is.

Is er sprake van een (dynamisch) evenwicht of is de balans teveel naar 1 kant doorgeschoten? Namelijk alles wat we doen, meemaken, ervaren, eten, drinken of op een andere manier tot ons nemen, heeft invloed op de expressie van onze genen en ons welzijn. Kort gezegd is dat waar Epigenitica en kPNI over gaat.*

Alles wat je eet, alle prikkels uit je omgeving; hoe je die ervaart en hoe je er op reageert, is van invloed is je genen, en daarmee op je gezondheid. Dit neem ik als uitgangspunt voor mijn therapie. 
Door het aanpassen van één of meer factoren kun je zelf je gezondheid positief beïnvloeden! Ik kan je begeleiden in de zoektocht en in het herstel van de balans en meer welbevinden.

 

Wat doe ik concreet?

 1. Behandeling, adviezen & coaching
 2. Klachten in kaart brengen
 3. Adviezen en aanpassingen
 4. Energiewerk
 5. Testen/onderzoeken
Mijn behandeling en adviezen zijn gericht op o.a.:
 • Emotionele en fysieke gezondheid
 • Energie herstel
 • Darmen / Spijsvertering algemeen
 • Ontgiftings (detox) processen
 • Speuren naar onderliggende factoren bij Chronische klachten
In kaart brengen van:
 • specifieke eetpatroon en voedingsvoorkeuren,
 • tekorten in macro- en micronutriënten,
 • klachten / symptomenpatroon,
 • afwijkende lichaamsprocessen,
 • allergieën,
 • intoleranties.
Met behulp van adviezen en aanpassingen in o.a.:
 • Voeding
 • Beweging
 • Voedingssupplementen
 • Kruidenkuur
 • Balans in Stress en Ontspanning
 • Waak- en slaapprocessen
 • Adaptionele capaciteit (aanpassingsvermogen
In gang gezet of ondersteund door energiewerk met behandelingen van o.a.:
 • Quantum Touch®
 • Quantum Allergy
 • Self Created Health
 • Quantum Share
Testen:
 • kinesiologie (spiertesten)
 • urine
 • feces
 • bloed

Testen vinden altijd alleen plaats in overleg met of op verzoek van de cliënt. Zo mogelijk krijg je een briefing mee voor de huisarts over wat te laten testen. Mogelijk worden deze kosten dan vergoed. Een laboratoriumonderzoek valt wel onder het eigen risico.

 

* Onze genen zijn als het ware de hardware, de expressie is het programma (software) wat we er mee draaien. Dat bepaald of de knop omgezet wordt en iets tot expressie komt. Expressie van de genen wordt voor het grootste deel bepaald door onze leefstijl en alles wat we meemaken.

Als je arts het niet kan of wil laten onderzoeken, dan kunnen deze, via mij en tegen betaling, worden uitgevoerd door erkende laboratoriums als RP Sanitas Humanus, Hessels+Grob of Biocoherence. Samen bespreken we dan de uitslagen en wat de mogelijke aanpak daarop kan zijn.

 

Intoleranties of verstoringen opsporen en resetten

Wat is Quantum-Allergy?

Als je bedenkt dat alles, elk mens en alle materie, zoals bijv. voeding, contactstof en het weer, maar ook elke aandoening een eigen trillingsfrequentie heeft, kun je je voorstellen dat bepaalde frequenties je in de war kunnen brengen of verstoren. Dit kan leiden tot allergieën of intoleranties.

Verstoringen kunnen op veel manieren ontstaan. Je kunt oorzaken van verstoringen opsporen en resetten met Quantum-Allergy, zodat je balans verbetert. Maar ook een emotionele klacht of bijv. een angst transformeren, denk aan hoogtevrees. Lees hier voor een referentie.

Zooo moe vrouw beter door balansQuantum-Allergy onderzoek en behandeling

● In kaart brengen van allergieën of intoleranties
● Uittesten van aanwezigheid niet bekende allergieën of intoleranties m.b.v. kinesiologie (spiertesten)
● Resetten en daarmee verminderen of elimineren van de allergieën of intoleranties
Totale duur 60-90 minuten max. en wanneer nodig een vervolgconsult. Voor mooi voorbeeld uit de praktijk klik hier.

Hoe werkt Quantum-Allergy?

Via verschillende spiertesten kun je uit te zoeken welke frequenties in je voeding, je omgeving of in je eigen lichaam jouw balans verstoren. Hierdoor ontstaat inzicht in de reacties en klachten van je lichaam.

Resetten vindt plaats door middel van balans- en ademhalingstechnieken, visualisaties en massage. Je leert je lichaam om normaal te reageren op datgene wat als verstoring wordt gezien. Je leert het immuunsysteem om te werken zoals het hoort te werken en je helpt de zelfgenezingskracht van het lichaam te versterken en te versnellen. Bron: www.quantumallergy.nl

Overbelasting

Een enkele verstoring levert waarschijnlijk geen of weinig klachten op. Als je door meer verstoringen belast wordt, kan de emmer overlopen. Belangrijk is het om er achter te komen wat de mogelijke oorzaken van verstoringen zijn. Dan kun je Quantum-Allergy gebruiken om de verstoringen te resetten en te transformeren, zodat de emmer niet meer overloopt.

Hoe herken je een verstoring?

Hooikoorts 85928336.lrHulpmiddelen bij het opsporen van verstoringen zijn:

• Je kunt of wilt het niet missen

• Je wilt het altijd of regelmatig op vaste momenten hebben

• Je hebt bedacht, gehoord, gelezen dat je het echt moet nemen omdat het zo goed voor je is

• Je bent er aan verslaafd

• Je wilt het absoluut niet

• Het staat je tegen

• Je vindt het stinken

• Je hebt klachten waar “je maar mee moet leren leven”

• Je hebt overgevoeligheidsreacties na het stoppen met een beroep (bijvoorbeeld: bakker)

• Je hebt overgevoeligheidsreacties op vaste momenten, vaste plekken, op je werk, buiten, thuis

• Je bent er langdurig mee in contact (geweest)

• Je hebt chronische klachten of klachten waarvoor je “altijd” medicijnen nodig zal hebben

Bij alle acute of chronische klachten kan ik met jou uitzoeken waar je klachten mee te maken hebben. Elke stof waar je op reageert en waarbij je de reactie direct opmerkt kunnen we resetten.

 

Zélf de regie in handen!

Het bewust zijn van de verstoringen die je klachten veroorzaken is essentieel! Jij voelt zelf wat je voelt, daarom heb je altijd zélf de regie tijdens de behandeling. Alle lichamelijke en emotionele klachten geven aan dat er een verstoring is van je balans. Als je begrijpt waar je klachten en verstoringen mee te maken hebben, kun je er iets aan doen. Ik help je daarbij graag!

Referenties

Graag deel ik hieronder de ervaringen en/of reacties van een aantal cliënten, om inzicht te geven in wat er zoal mogelijk is. Uit respect voor de privacy, omdat ik mensen niet in verlegenheid wil brengen gezien de aard van sommige klachten, worden er geen namen bij vermeld.

 

Ik heb mezelf terug gevonden!

Ik kwam bij Tonia met verschillende psychische en lichamelijke klachten. Ik was oververmoeid en snel geïrriteerd. Ik wist precies de reden want de diagnose PTSS was gesteld, maar ik wist niet wat ermee te doen. Het trauma dat ik had opgelopen belemmerde mij al jaren in het dagelijks leven. Elke trigger die mij aan het trauma herinnerde zoog een hoop energie.

Vermoeid moe slecht slapen3Ik had al een hoop dingen geprobeerd, maar niks hielp mij zodat ik volledig normaal kon functioneren. Ik gaf ook totaal geen grenzen aan aan de buitenwereld, dus liep mijzelf altijd voorbij te rennen tot het echt niet meer ging. Door al deze persoonlijke omstandigheden ben ik er 2 jaar uit geweest, ik kon niet meer werken enzovoort.

Ik ken Tonia al best lang maar er was nooit een belletje bij mij gaan rinkelen dat Tonia mij de goede richting op kon helpen. Ik raakte in gesprek en vertelde haar mijn belemmeringen. Tonia wilde mij graag helpen. En zo zijn wij aan de slag gegaan. Alle buisjes testen bij aanvang totaal zwak en mijn lijf was erg scheef en pijnlijk. De afspraak was om het stap voor stap aan te pakken en dat hebben we gedaan.

Zo zijn wij bijvoorbeeld een aantal keren achter elkaar buisjes gaan resetten (resetten van verstoringen d.m.v. Quantum-Allergy, red) en heeft Tonia mij geleerd mijn lichaam uit te lijnen. Ik had een paar flinke tekorten en ging daarom beter op mijn eten letten. Ik heb ook een aantal supplementen gekregen die mijn lichaam helpen sterk te worden. Tot mijn lichaam even stop riep en ik flink de griep kreeg. Mijn lichaam wilde al het negatieve eruit hebben en dat was de enige mogelijkheid. (Als het immuunsysteem op krachten komt, kan het zelf weer indringers eruit werken of dat nou fysiek of emotioneel is dat maakt geen verschil, red).

Nadat ik de griep had uitgeziekt voelde ik mij al een stuk energieker. We zijn daarna nog even door gegaan om ook nog andere verstoringen op te lossen. En nu voel ik mij zo goed dat ik weet mijn grenzen goed aan te geven. Precies weet wanneer ik mijn rust moet pakken. Ik luister nu naar mijn lichaam. Ik heb het gevoel dat ik weer veel aan kan, net als ieder ander persoon. Het resultaat na een aantal maanden is dat ik mij weer goed voel. Hetgeen wat ik al lang kwijt was heb ik weer terug gevonden MEZELF!

Dankjewel voor alles wat je al voor mij hebt kunnen betekenen! Je bent een topper!
Liefs xx

 

Update

Trouwens even een update van mijn kant. Huid is 100x beter geworden, menstruatie is veel minder en keurig op tijd, darmen zijn veel beter!

 

Meer energie en darmklachten opgelost

Buikpijn darmklachten2Ik ben bij Tonia terecht gekomen doordat ik weinig energie had en darmklachten. Ik heb het meeste gehad aan de informatie over voeding en het in balans brengen van mijn lichaam. Ik voel me veel beter nu en zit veel beter in mijn vel.

De klachten zijn sterk verminderd. De buikpijn klachten, die ik elke keer had na het eten zijn weg. Ik ben rustiger geworden en heb zoveel meer energie.

Ik vond alles prettig aan de manier van werken. Duidelijk. Goede uitleg. Ik raad praktijk Beter door balans zeker aan anderen. Omdat ik zoveel geleerd heb over voeding en wat het met je lichaam doet. En natuurlijk omdat ik me zoveel beter voel nu.

 

Ik loop weer te zingen

Na 2 bezoeken aan jou en met aanpassing van voeding en inzet van voedingssupplementen, als ook ontvangen van energie voel ik mij al weer heel wat beter. Ik loop weer te zingen en heb meer energie. Verder heb ik veel minder last van mijn maag en slaap ik meer en beter, zo fijn dank je wel!

Waarvan ik ook hélemaal gelukkig ben geworden is... door de “pure magnesium-olie” waar ik iedere dag m’n armen en benen mee insmeer, heb ik werkelijk nóóit meer last gehad van kramp in m’n benen!!! Zéker een aanbeveling waard... (vrouw, 75 jaar)

 

Jeuk

Ik ben eindelijk van de jeuk verlost, yes wat fijn!! We moesten even graven, maar het probleem is opgelost. ik werd er helemaal gek van en lag er zelfs wakker van. Het probleem lag niet alleen in een aantal allergieën, maar ook zeer zeker ook op het emotionele vlak. Zo prettig dat ik nu handvatten heb gekregen om dit op te lossen en dat de jeuk weg is.

 

Nu begrijp ik wat voeding en stress met mijn lichaam doen

hoofdpijn migraine2Veel meer energie, geen buikpijn of spierpijn meer en nooit meer hoofdpijn. Ook zeker 15 kilo lichter. Wat een verlossing, wat een vreugde. Ik ben er zo blij mee, ik kan het iedereen aanraden! Door middel van heel wat Quantum Allergy behandelingen, eten van (oer)voeding zonder granen, zuivel en suiker samen met het oplossen van een aantal tekorten voel ik mij beter dan ooit, kom maar op! (vrouw, 40 jaar)

Waarom praktijk Beter door balans?

Tonia Ris therapeut bij Beter door balansHet besluit om met Quantum Touch aan de slag te gaan en ook andere opleidingen te gaan volgen tot bijvoorbeeld Epigenetisch Natuurkundig therapeut, komen voort uit mijn eigen ervaringen met (on)gezondheid zijn. Al vroeg werd ik geplaagd door allerlei vage klachten die rond mijn 24ste levensjaar een dieptepunt bereikten. Ik kon niet meer slapen, lezen of me concentreren.

Ik  wist aan het eind van een autorit niet meer hoe ik had gereden, ik vergat alles en had overal pijn. Altijd! Alsof  ik standaard een kater had, maar zonder de pret die er aan vooraf gaat. De mensen om mij gaven aan dat ‘ze dat ook weleens hadden’…

Maar ik had het altijd, 24 uur per dag.

Omdat ik zo oneindig veel klachten had (auto-immuun problemen, zoals later bleek) die zich uitten in oververmoeidheid, heftige buikpijn, hoofdpijn, pijnlijke verklevingen in de spieren, ontstekingen in de gewrichten en meer. Klachten die niet door de reguliere gezondheidszorg werden (h)erkend, ben ik mijn zoektocht naar eigen herstel begonnen.

Via o.a. Touch For Health, Magnetiseren, Fysiotherapie, Bioresonantie, Quantum-Touch, Quantum-Allergy, Self Created Health, EFT, Psychologie en later Orthomoleculaire Voeding en de zeer diepgaande kennis van de Epigenetica heb ik stap voor stap mijn weg terug gevonden en voelde ik mij, op mijn veertigste, beter dan dat ik mij de 20 jaar ervoor heb gevoeld.

Door zelf verantwoordelijkheid te nemen voor mijn gezondheid en welzijn ben ik heel goed geworden in het 'zelf helen'. Hoe je het zelfherstellend vermogen kan bevorderen wil ik daarom graag uitdragen en overdragen aan mijn cliënten:

De reden dat ik voor dit vak heb gekozen en Beter door Balans heb opgezet is om mijn kennis te delen en andere mensen te  begeleiden. Zo hoeft jouw weg niet zo lang te zijn als de mijne!

Neem geen genoegen met een mindere gezondheid of chronische klachten, maar doe er wat aan. Ik geef je graag de handvatten, maar uiteindelijk ben jij degene die ermee aan de slag gaat. En dat je verschil kan maken door het "anders" te doen, hebben er al veel die je voorgingen bewezen!

Maak een afspraak met mij om te kijken waar jouw mogelijkheden liggen om je welzijn in eigen hand te nemen.

 

Tonia Ris - Beter door balans
 • Orthomoleculair Natuurgeneeskundig Therapeut
 • Quantum Coach - o.a. Quantum Touch- en Quantum Allergy Practitioner
 • BrainQ ECS Therapeut en BrainQ ADHD Therapeut
 • Epigenetisch Therapeut
 • Orthomoleculair Voedingscoach

 

Contact

 Koetserstraat 4D Beter door balans4Je bent van harte welkom in mijn praktijkruimte op Koetserstraat 4D in Wormer. De praktijkruimte bevind zich op de 1e verdieping en is alleen bereikbaar met de trap.

 

Tonia Ris

Praktijk Beter door balans 

Koetserstraat 4D, 1531NX - Wormer

Tel.: 06-143 689 34

Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Routebeschrijving:

 • De praktijk is op Koetserstraat 4D, deze straat loopt parallel aan de Rigastraat en bevind zich naast het gemeentehuis van Wormerland.
 • De ingang bevind zich aan de zijkant van het pand, tegenover de parkeerplaatsen.
 • Je kunt parkeren op het terrein. Gewoon oprijden tot de slagboom en deze gaat vanzelf open, er mag vrij geparkeerd worden.

De nieuwe Zaanbrug gaat bijna open!!

Het duurt nog even er is nog wat oponthoud door herinrichting van de Zaanweg. Als je met de auto naar de praktijk komt moet je er rekening mee houden dat je wel van Wormerveer naar Wormer kan via de nieuwe Zaanbrug, maar nog niet andersom.

Pas eind maart wordt verwacht dat het gemotoriseerd verkeer, vanuit Wormer richting Wormerveer, over de nieuwe brug kan rijden. Er zijn nog omleidingen omdat de kades en de aansluitingen op de Zaanweg en de Lassiestraat weer teruggebracht naar de oude verkeerssituatie. Omrijden is dus nog tot eind maart en via de Ned Benedictweg (N514) en Prins Clausbrug Wormer in.

Vanuit Zaandam en A8:

 • Neem de A8 richting Krommenie en draai aan het eind de provinciale weg N246 op en vervolgens sla bij het 2e kruispunt rechtsaf de Ned Benedictweg (N514) op. Over de brug bij de eerste en tweede rotonde rechtdoor, bij de derde rotonde linksaf. U bevind zich nu op de Rigastraat. 3e afslag rechts.
 • Doorrijden tot je rechts een slagboom ziet. Oprijden tot de slagboom (denk om de fietsers en wandelaars) en deze gaat vanzelf open.
 • Je kunt parkeren achter de slagboom op het parkeerterrein tussen het donkergrijze pand en het gemeentehuis.

 

 

 

Praktijk Beter door balans, een holistische visie op gezondheid (2)

tonia beter door balans KleinPraktijk Beter door balans, een holistische visie op gezondheid

Door zelf verantwoordelijkheid te nemen voor mijn gezondheid zijn mijn lijf en ik heel goed geworden in het 'zelf helen'. Hoe je het zelfherstellend vermogen kan bevorderen wil ik uitdragen en overdragen aan mijn cliënten:

Neem geen genoegen met een mindere gezondheid, maar doe er wat aan! Ik wil je graag met raad en daad ter zijde staan, maar uiteindelijk moet je het echt zelf doen.

De reden dat ik voor dit vak heb gekozen en Beter door Balans heb opgezet is om mijn kennis te delen en andere mensen te  begeleiden. Zo hoeft jouw weg niet zo lang te zijn als de mijne!

Maak een afspraak met mij om te kijken waar jouw mogelijkheden liggen om je welzijn in eigen hand te nemen.