Wil je de stap zetten en aan de slag voor je gezondheid onder begeleiding van mij?!

 • Groente_meer_is_echt_beter

Pakketprijzen tot 1 juli 2023

Pakketprijzen tot 1 juli 2023

Begeleiding Anti-pathogenen- en/of Darm-herstelplan

Begeleiding van het Anti-pathogenenplan en/of Darm-herstelplan kan worden gevolgd in losse consulten, per consult af te rekenen.
Ook is het mogelijk een korting te krijgen bij afname van een reeks van 7 consulten plus begrijpelijk maken van fecesonderzoek en persoonlijk plan van aanpak; waarvan inclusief 2 uitgebreide consulten, 3 normale en 2 korte voor de prijs van losse prijzen € 633,50 voor € 580,-.
Bij betaling vooraf en binnen een half jaar te besteden van af start van het plan, zodat de effectiviteit van het protocol gewaarborgd wordt.

 

Begeleiding Schildklier-herstelplan

Begeleiding van het Schildklier-herstelplan kan worden gevolgd in losse consulten, per consult af te rekenen. Ook is het mogelijk een korting te krijgen bij afname van een reeks van 6 consulten, waarvan er 2 uitgebreide consulten, 2 normale en 2 korte voor de prijs van normaal € 454,- voor € 415,-. Bij betaling vooraf en binnen een half jaar te besteden van af start van het plan, zodat de effectiviteit van het protocol gewaarborgd wordt.

Aanvullende consulten of Quantum Healing sessies worden per keer afgerekend.

 

Kosten Fecesonderzoek Darm

Micro-ecologie basis screening (Spijsvertering, pH, resident en transiënt darmbioom, mycologie en virulente factoren darmbioom (kwalitatief)), incl. uitgebreid begeleidend consult en rapport met nadere uitleg van de uitslag en het plan van aanpak: €295,-.

Basisscreening darm (Spijsvertering, pH, resident en transiënt darmbioom, mycologie, virulente factoren darmbioom, secretorisch IgA, bèta-defensine 2, alfa-1-antitrypsine, EPX, zonuline, kwalitatieve bepaling; calprotectine, lactoferrine, hemoglobine, transferrine), incl. uitgebreid begeleidend consult en rapport met nadere uitleg van de uitslag en het plan van aanpak: €450,-.

Eventuele losse aanvullende onderzoeken worden in overleg bepaald aan de hand van de eerste screening. Uitgebreider onderzoek is ook mogelijk, dan wordt de prijs voor u vooraf berekend en vooraf besproken. 

Korting hertest

Wil je weten of al je inspanningen en aanpassingen afdoende zijn geweest, dan kun je opnieuw een fecestest laten doen. Ik adviseer dat tussen de 5 en 6 maand na de start Anti-pathogenen plan en Darmherstelprogramma te doen om te zien of het darm(bioom) zich goed hersteld heeft.

Op een hertest na behandeling binnen 6 maanden wordt door het lab een korting van 20% aangeboden. Voorwaarde hiervoor is dat u op het onderzoeksformulier aangeeft dat het om een hertest gaat en het onderzoeksnummer invult.

Let op de labkosten zijn  10% gestegen per 1 april 2023. 

 

Kosten onderzoek Schildklier (serum)

Schildklierprogramma (TSH, fT3 (vrij), fT4 (vrij) ) incl. begeleidend consult met nadere uitleg van de uitslag en het plan van aanpak: € 195,-*.

Schildklierantistoffen (Anti-TPO, anti-Tg, TSH-receptor) incl. uitgebreid begeleidend consult en rapport met nadere uitleg van de uitslag en het plan van aanpak: € 305,-*.

Schildklierprogramma plus (fT3, fT4, TSH, Anti-TPO, Anti-Tg)  incl. uitgebreid begeleidend consult en rapport met nadere uitleg van de uitslag en het plan van aanpak: € 455,-*.

 

Eventuele losse aanvullende onderzoeken worden in overleg bepaald aan de hand van de intake of na een eerste screening. Uitgebreider onderzoek is mogelijk, dan wordt de prijs voor u vooraf berekend en vooraf besproken.

Als schildkliermedicatie gebruikt bij aanvang van het Schildklier-herstelprogramma, dan raad ik je uitdrukkelijk aan om je waarden regelmatig te laten monitoren bij je (huis)arts om de medicatie waar nodig bij te stellen.

*Bloed voor deze test kan worden afgenomen bij een prikpoli in de buurt. Het priktarief dient u rechtstreeks te betalen aan de prikdienst of het wordt door de prikdienst in rekening gebracht bij u zorgverzekeraar. Let op de labkosten zijn + 10% per 1 april 2023.

Korting hertest

Wil je weten of al je inspanningen en aanpassingen afdoende zijn geweest, dan kun je opnieuw een serum-test laten doen. Ik adviseer dat tussen de 5 en 6 maand na de start van je Schildklier-herstelprogramma te doen om te zien of het herstel ook terug te zien is in de bloedwaarden.

Op een hertest na behandeling binnen 6 maanden wordt door het lab een korting van 20% aangeboden. Voorwaarde hiervoor is dat u op het onderzoeksformulier aangeeft dat het om een hertest gaat en het onderzoeksnummer invult.

 Let op de labkosten zijn  10% gestegen per 1 april 2023.

Afdrukken E-mailadres

Wijzer worden?!

Jodium bronnenLeer hoe je zelf meer invloed uit kan oefenen op je welbevinden en je gezond zijn.

Ik wil je graag wijzer maken dan je was, je nieuwe mogelijkheden aanrijken en je zelfredzaam maken.  Allemaal omdat je jouw gezondheid of die van je omgeving kan verbeteren en een stukje dichter bij jezelf komt. Dat is het doel tijdens de trainingen en workshops van Beter door balans. 

In verschillende vormen van onderwijs, soms een workshop, soms een langer durende training, probeer ik mijn kennis van de Epigenetische invloed op onze gezondheid uit te leggen.

Je krijgt vooral veel praktische tips, mooie inzichten en uitleg over het hoe en waarom in zo bergrijpelijk mogelijke taal. Zodat je er thuis direct mee aan de slag kunt. Waar worden mijn darmen blij van? Wat heeft mijn schildklier nodig voor een optimale werking? In welke voeding zit dat?

 

De beste genezers (healers) zijn mensen die heel ziek waren en daarvan geheel hersteld zijn. Daar ligt een geweldige bron van kennis, wat deden zij anders zodat zij wel herstelden?!

 

Graag neem ik je mee in mijn manier van denken en kijken naar klachten. Ik geloof dat ons lichaam altijd gezond wil zijn en voor ons werkt om in de race te blijven, ondanks dat we er niet altijd even goed voor zorgen. 

Ik help je daarbij graag op weg om de vertaling te maken en te kijken hoe dan "anders". Want als je blijft doen wat je deed, dan krijg je wat je had. Dus probeer eens wat anders.

Afdrukken E-mailadres

Gezocht medehuurder / gebruiker lesruimte Wormer

Gezocht medehuurder praktijk- en/of lesruimte 

Koetserstraat Wormer

Mijn lichte praktijkruimte is prachtig, maar even te groot voor mij alleen. Daarnaast heb ik ook nog een gedeelte tot mijn beschikking waar mooi (creatieve) workshops, cursussen, trainingen of lezingen (tot 15 personen) gegeven kunnen worden.

Worden jij en ik er blij van?!

Ik ben op zoek naar een medehuurder, zoals bijv. therapeut of coach die aansluiten bij een holistische gedachte of in iedergeval bijdragen aan het welbevinden of blijer zijn van mensen. Naar gelang van het gebruik van de ruimte bepalen we welke maandelijkse kosten overeengekomen worden.

Bijvoorbeeld: we maken een vaste afspraak voor 3 dagdelen in de week, dat zijn 12 dagdelen per maand en kost ong. 325 euro inclusief gas, water, licht en normaal gebruik van koffie/thee. Opruimen en netjes achterlaten dien je zelf voor te zorgen, zodat ik de volgende dag ook weer mijn cliënten netjes kan ontvangen.

IMG 20220214 lesruimte Koetserstraat 4DIn de ruimte is een keukentje met spoelbak, waterkoker en Senseo apparaat aanwezig. In het pand kun je gebruik maken van een toiletgroep voor dames en heren. In de lesruimte staat een groot TV-scherm voor presentaties, een opstelling met tafels en stoelen. Er is een hele grote schuifkast en evt. een grote afsluitbare ladenkast waar je spullen op kan bergen, zodat je niet van alles heen en weer hoeft te slepen.

Afdrukken E-mailadres

Trainingen en Workshops

Binnenkort start BDB Academy

In de lesruimte naast de praktijk starten we binnenkort met het geven van workshops en trainingen op het gebied van body en mind in balans, Orthomoleculaiere voeding en de invloed op de gezondheid.Workshops en training bij BdB lr

BDB Academy, natuurlijk een onderdeel van Beter door balans geeft trainingen en workshops die je gezondheid positief gaat beinvloeden. Deep learning, oftwel snappen hoe het werkt, bevordert de kans op herstel aanzienlijk. Vol praktische tips waar je meteen mee aan de slag kunt!

Ik bekijk klachten en vragen vanuit een breed oogpunt, gebaseerd op de kennis van Orthomoleculaire voeding, de Epigenetica en Quantum mechanica dat wil zeggen vanuit verschillende invalshoeken. Belangrijke pijlers daarin zijn de wisselwerking tussen organen, emoties, zenuwstelsel, immuunsysteem, hormoonsysteem en omgevingsfactoren.

Heb je interesse in 1 van de volgende onderwerpen als Darmgezondheid, Uit je hoofd - Terug in je lijf, Schildklier gezond, Energieherstel of anders dan hoor ik dat graag!

Afdrukken E-mailadres

Beter door balans op nieuw adres!

Koetserstraat 4D Beter door balans4De Praktijk is verhuisd!!

Momenteel ben ik druk bezig op de nieuwe locatie van de praktijk, met schoonmaken, opknappen, inrichten en inruimen, want ik ben verhuisd!! Nu nog even gezellig maken!

Vanaf heden bevind ik mij op Koetserstraat 4D, pal naast het gemeentehuis van Wormerland. Dus ik ben zeker in de buurt gebleven, zelfs in het zelfde pand maar dan aan de oostkant.

 

Parkeren op eigen terrein

Voor de deur van de ingang, die is om de hoek bij Caviro Elektro BV, is er voldoende gratis parkeergelegenheid.

Als je onder de slagboom door rijdt, opent deze vanzelf! Er is natuurlijk ook een fietsenstalling.

Koetserstraat 4D Beter door balans

Afdrukken E-mailadres

20% van de Nederlanders heeft chronische darmklachten

Buikpijn darmklachten2Ontzettend veel mensen hebben last van afwijkend een ontlastingspatroon of opgezwollen buik. En 1 op de 5 Nederlanders heeft daar zelfs langdurig last van, het is een dagelijkse realiteit geworden. Klachten als buikpijn, winderigheid, diarree, verstopping komen voor bij verschillende darmaandoeningen, maar worden vaak een ‘prikkelbare darm syndroom’ (PDS) genoemd.

Ontdek de oorzaak van je darmklachten en

start met de oplossing!

Door uitvoerig laboratoriumonderzoek kan bij het merendeel van de mensen met chronische darmklachten worden opgespoord of de oorzaak een ontsteking is, een besmetting met darmparasieten, een glutenintolerantie of een overgroei met schimmels of gisten als bijvoorbeeld Candida Albicans. Bij ruim 70% van alle ingestuurde ontlastingsmonsters worden 1 of meerdere afwijkende waarden gemeten.

Het Darmherstelprogramma is speciaal ontwikkeld voor langdurige darmklachten, ook bij ziekte van Crohn (IBD) en Colitis ulcerosa (CU). Dit zijn chronische inflammatoire darmziektes. Er zijn tal van ontlastingstesten die ingezet kunnen worden om de oorzaak van jouw klachten te kunnen opsporen. Daarna volgt een gericht en uitgebreid herstelplan.

Fecesonderzoek oftwel poeptest

Darmenprogramma check your gut lrAls klachten als buikpijn, opgeblazen gevoel, winderigheid, diarree en evt afwisselend verstopping (obstipatie) langer dan een paar weken aanhouden is het zinvol om te denken aan een nader onderzoek. Dat kan worden gedaan met behulp van het zogenaamde fecesonderzoek, het onderzoeken van je ontlasting. Dat gebeurd bij het laboratorium waar ik mee werk, RP Sanitas Humanas/RP Analytics. Lees hier verder!

 

Afdrukken E-mailadres

Lezing Darmgezondheid

Lezing Darmgezondheid

Tijdens een lezing (live-webinar kan ook) Darmgezondheid - Spijsverteren en Darmherstel, vertel ik in een kleine groep over welke mogelijkheden je allemaal zelf hebt om je voeding of gewoontes aan te passen ter verbetering van je spijsvertering en je darmen.

Darmbarriere slijmvliezen beter door balansOpgeblazen gevoel, buikpijn, kramp, diarree of obstipatie…, zo maar een greep uit de darmklachten die een kwart van de mensen in Nederland regelmatig plagen. Ook heftige ziekten als Colitis Ulcerosa, Ziekte van Crohn, IBD of PDS en Darmkanker.

Wist je dat ook veel andere gezondheidsproblemen komen door een onbalans in de darmen? Denk aan vermoeidheidsklachten, emotioneel niet lekker in je vel steken, slecht slapen, eczeem of allergieën. Ik zie het in mijn praktijk regelmatig voorbij komen, mensen die deze klachten als gewoon zijn gaan beschouwen, maar het is niet gewoon. En je hoeft er niet mee te leren leven.

Je kunt er ook anders naar kijken, beter nog, het anders aanpakken en daar vertel ik graag over!

Presentatie

In een presentatie wordt e.e.a. helder gemaakt en natuurlijk is er gelegenheid tot het stellen van je vragen. Natuurlijk zijn mijn antwoorden ruim voorzien van praktische tips, zodat je er direct mee aan de slag kunt thuis.

Ervaringsdeskundig & ervaringen uit de praktijk

Ik deel graag in mijn persoonlijke ervaring en die als therapeut om te illustreren dat er mogelijkheden zijn, ook bij langdurige darmklachten.

Heb je darmklachten en ken je meer mensen met een soortgelijk probleem of interesse en je wilt er meer over leren samen? Preventief je darmen willen optimaliseren mag natuurlijk ook. 

Ik kan over Darmgezondheid zo'n 1,5 tot 2 uur komen vertellen. Nog wel langer ook... ;-)

Praktisch

De kosten zijn vanaf 150 euro voor een groepje van max. 6 personen, excl. reiskosten. Bij mij in de lesruimte naast de praktijk is het mogelijk om meer mensen te ontvangen. Aan huis bij iemand met ruime keuken, kunnen er ook praktische voedingsaanpassingen klaargemaakt worden ter illustratie.

 

Afdrukken E-mailadres

Wanneer denken aan Darmonderzoek?

Buikpijn darmklachten2

Wanneer is het zinvol om te denken dat er iets mis kan zijn in de darmen en daar voor een onderzoek, het zogenaamde fecesonderzoek (poeptest) te laten doen? Dat is nuttig als er al geruime tijd sprake is van 1 van deze onderstaande klachten of een combinatie van deze klachten. Wist je dat je zeker niet de enige bent?

Maar ook bij mogelijk andere vage klachten in combinatie met 1 of meer van deze factoren kan duiden op een onbalans in je darmen. Ook slecht energie kunnen maken en je humeurig of depri voelen kan duiden op een darmprobleem, omdat de aanmaak van energie, productie van vitamines en bepaalde (geluks)hormonen in je darm gedaan wordt.

bristol stool chart svg 400x501

 

Klachten

 • Vermoeidheid
 • Huidklachten
 • Hoge of lage buikpijn
 • Opgeblaze gevoel
 • Winderigheid
 • Krampen/kolieken
 • Diarree
 • Obstipatie
 • Afgewisseld normaal, diarree en obstipatie
 • Maagklachten
 • Slechte vertering
 • Strepen in de pot
 • Afwijkende ontlasting
 • Stank - duidt op slechte eiwitvertering
 • Voedingsintolerantie(s)
 • Veel voedingstekorten

 

Types 1 en 2 wijzen op constipatie, 3 en 4 zijn de "ideale uitscheidingtypes" vooral de laatste, omdat ze het makkelijkst uit te scheiden zijn, en 5–7 neigen naar diarree.

 

Bij langdurige obstipatie, diarree en/of bloed in de ontlasting sowieso altijd eerst naar de huisarts, als je nog niet bent geweest!

 

Fecesonderzoek geeft inzicht en dus therapeutische mogelijkheden

Een analyse van de ontlasting geeft een inzicht in de samenstelling van de darmflora bacteriën en eventuele andere bewoners. Je kan zo'n darmflora-analyse, een zogenaamd fecesonderzoek, bij een gespecialiseerd laboratorium laten maken. 

De hoeveelheden van de bacteriën en eventueel aanwezige schimmels en gisten worden bepaald. Dit inkijkje in de samenstelling van je ontlasting geeft ook informatie over je zuurgraad, je voedselvertering en de aanwezigheid van stoffen die op een darmontsteking of mogelijk aanwezigheid van parasieten duiden.

Let op! Voor de fecestest na een antibioticakuur geldt een periode van 3 tot 4 weken wachttijd.

Voorbeelden Fecesonderzoek-pakketten

Een voorbeeld is een eerste basisscreening op kwantiteit en kwaliteit van darmflora en slijmvliesimmuniteit, aanwezigheid van ontstekingen, dysbiose en voedingsallergie. 

Een uitgebreider onderzoekspakket, de ‘Darmtherapiescreening’, omvat de volgende onderzoeken: spijsvertering, pH, resident en transiënt darmbioom, mycologie, virulente factoren darmbioom, Helicobacter pylori, TFT parasitologie, secretorisch IgA, bèta-defensine 2, alfa-1-antitrypsine, EPX, histamine, pancreas-elastase, tryptofaan, zonuline en een kwalitatieve bepaling van de ontstekingsmarkers calprotectine, lactoferrine, hemoglobine en transferrine.

Afdrukken E-mailadres

Protocol praktijk Beter door balans

Protocol praktijk Beter door balans

Als leidraad voor dit protocol heb ik de infectiepreventie Covid-19 van mijn brancheorganisatie NIBIG gehanteerd, zie hier ook ook het Triageschema. En zullen zo nodig, als regels veranderen, weer aangepast worden.

Algemeen:

 • Tijdens het maken van de afspraak met jou als cliënt, vindt een telefonische of schriftelijke triage plaats. Ik moet je een aantal vragen stellen over je gezondheidstoestand en die van je huisgenoten.
 • Ik plan afspraken extra ruim zodat cliënten elkaar niet hoeven te kruisen.
 • Kom op tijd, maar max. 5 min. voor je afspraak.
 • Kom het liefst alleen.
 • Je kunt betalen per factuur.

Hygiëne:

 • Als je binnenkomt was dan je handen goed (min. 20 sec.) en daarna desinfecteren met de doekjes die daarvoor staan,
 • Uw spullen (telefoon, sleutels etc.) stopt u weg in uw jaszak of tas,
 • Tussen elk bezoek worden gebruikte oppervlakken/materialen gereinigd.

Gezondheid:

 • Blijf thuis bij verkoudheidsklachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest of verhoging tot 38° C.
 • Ook thuis blijven als jij of je huisgenoten koorts (>38° C) hebben en/of benauwd zijn.
 • Houdt de RIVM maatregelen in acht.

Beschermende middelen (PBM)

 • Conform de richtlijnen van het RIVM (zie https://lci.rivm.nl/covid-19/PBMbuitenziekenhuis), is het op dit moment niet noodzakelijk PBM te gebruiken bij behandeling van niet van Covid-19 verdachte cliënten, ook niet als binnen de 1,5 meter moet worden behandeld. Uiteraard kan deze stellingname van het RIVM veranderen. In dat geval zal dit protocol worden aangepast.
 • Op wens van de cliënt kan wel met PBM worden gewerkt. De materialen moeten dan wel aan de eisen van RIVM voldoen én de materialen moeten correct worden gebruikt.

Bij twijfel ….. neem even contact met mij op!

 Triageschema NIBIG en andere samenwerkende Branche- en beroepsorganisaties.Leidraad weer aan de slag covid19

Bijlage 1, Triage cliënt

(Telefonische) Triagevragenlijst

De vragen die ik je ga stellen zijn als volgt:
1. Heeft u nu Corona? Ja / Nee
2. Heeft u nu huisgenoten met Corona? Ja / Nee
3. Heeft u nu één van deze verschijnselen? Ja / Nee a. hoesten, kuchen of niezen; b. koorts (38⁰C of hoger); c. kortademigheid.
4. Heeft u huisgenoten met één van deze verschijnselen? Ja / Nee
5. Bent u in thuisisolatie? Ja / Nee
6. Woont u in een verpleeghuis of instelling voor mensen met een beperking. Ja / Nee

Indien een ‘Ja’ dan niet behandelen of indien mogelijk en noodzakelijk een behandeling op afstand (videobellen) geven.

Indien alles ‘Nee’ dan de volgende vragen stellen om te kijken of behandeld kan worden of een verdere anamnese noodzakelijk is.

7. Heeft u een griepprik gehad? Ja / Nee

8. Heeft u nu één van deze verschijnselen? Ja / Nee

a. (neus)verkoudheid, of loopneus;
b. keelpijn; c. onbekende hoofdpijn;
d. onbekende moeheid;
e. onbekende diarree of buikklachten.

Indien een ‘Ja’ dan is behandeling eventueel mogelijk na verdere anamnese en risico-inschatting door behandelaar en in samenspraak met cliënt. Indien alles ‘Nee’ dan is behandelen toegestaan.

 

Afdrukken E-mailadres