Praktijk voor Orthomoleculaire Natuurgeneeskundige Therapie & Quantum coaching

Referenties Beter door balans

Mogelijke oorzaak van oververmoeidheid

Oorzaak oververmoeidheidBen je al een tijd oververmoeid? Hier een van de mogelijke oorzaken.

Er zijn veel oorzaken die, soms gezamelijk, ten grondslag kunnen liggen aan een energietekort. Heb je daar het hele jaar rond last van met wellicht een verbetering van je vermoeidheidsklachten in de zomermaanden? Dat kan het zomaar komen door gebrek aan Vitamine D! Lees onderaan het artikel over een onderzoek naar de relatie tussen Vitamine D en vermoeidheid.

Hoe krijg je voldoende vitamine D binnen?

Je kunt vitamine D aanvullen door regelmatig even in de zon te zitten en er voor te zorgen dat er door je voeding genoeg binnen krijgt. Ook de ouderwetse levertraan blijkt helemaal niet zo ouderwets te zijn en een goede bron van vitamine D. Want met de kortere dagen, als de "r" in de maand is, is er vaak niet voldoende zonlicht om zelf Vitamine D aan te maken.

Wel voldoende vitamine D gemeten en toch vermoeid

Ook als er wel voldoende zon is kan er een tekort aan Vitamine D optreden, bijvoorbeeld als je niet voldoende cholesterol tot je beschikking hebt, als grondstof voor het aanmaken van Vitamine D. Waar ik ook naar kijk is of je wel in staat bent Vitamine D te activeren, daarvoor zijn namelijk bepaalde co-factoren (lees andere voedingstoffen) van belang. Zo kan je bijvoorbeeld een hoge Vitamine D status hebben, maar dat wil niet direct zeggen dat je er ook iets aan hebt.

Ben je oververmoeid?

Dan kan het dus heel zinvol zijn om dit, naast gezonde voeding, extra te suppleren. Het verbeterd je energieniveau en wetenschappers hebben aangetoond dat vitamine D goed is voor het zenuwstelsel en de hersenfuncties. Het draagt bij aan geestelijke veerkracht en een positief humeur.

Ik geef je graag een persoonlijk advies over hoe je bij langdurige oververmoeidheid de mogelijke gebreken kan aanvullen. Want je energieniveau heeft alles te maken met wat je eet (binnenkrijgt) en wat je kan verteren. Wil je meer informatie over of jij voldoende voedingstoffen uit je voeding kan halen of over andere suppletie die bijdraagt aan meer energie, neem contact met me op en kom naar mijn praktijk in Wormer.

 

Vermoeid? Neem vitamine D

Suppletie met vitamine D helpt vermoeidheid tegen te gaan.

Voor de studie werden 174 personen geselecteer...

Helaas heeft u geen javascript of heeft u javascript uitgeschakeld. Klik hier om het volledige artikel te lezen.

 

Onderzoek: Correction of Low Vitamin D Improves Fatigue: Effect of Correction of Low Vitamin D in Fatigue Study (EViDiF Study). Zie Pubmed.

Tags: energietekort,, aanmaak energie,, vermoeidheid,, oplossing overmoeidheid, oorzaak oververmoeidheid, vitaminegebrek