Praktijk voor Orthomoleculaire Natuurgeneeskundige Therapie & Quantum coaching

Referenties Beter door balans

8. Van slecht slapen naar uitgerust wakker worden

Uit de serie "Oververmoeidheid. Wat kan je zelf doen?" - deel 8

bigstock Cat And Dog Sleeping Together 383701730Beter slapen, waar begin je mee?

Wat jezelf kan doen om de slaap te bevorderen is bijvoorbeeld: geen koffie of zwarte thee meer drinken vanaf einde middag, even geen alcohol, meditatie, beter op de dag sporten dan ’s avonds.

Maar ook regelmatig een rustige wandeling in de natuur, thermoregulatietraining (koud-warm), ademhalingsoefeningen, Yoga, leren gronden of aarden of een mindfullness training kunnen je in de goede "slaap"richting helpen. Of zou het iets ander kunnen zijn?

Een onstabiele bloedsuikerspiegel houd je wakker

Nee geen suiker 61366192Gerommel met je bloedsuikerspiegel kan je echt wakker houden 's nachts. En een bedgenoot kan je trouwens ook wakker houden, door snurken, want dat gaat ook vaak samen met onstabiele bloedsuikerspiegel waardoor de huig slecht op spanning kan worden gehouden.

Naast het feit dat een onstabiele bloedsuikerspiegel het begin kan zijn van Metabole syndroom of zelfs Diabetes. Is het ook echt niet handig in combinatie met het Covid-19 virus, vanwege dat deze zichzelf toegang kan geven tot het lichaam door gebruik Angiotensine II receptoren die verhoogd tot expressie komen door o.a. onstabiele bloedsuikerspiegel. 

Geef je lever rust voor meer energie

Vermoeid moe slecht slapen3Bepaalde organen kunnen het ook erg druk hebben ‘s nachts, door de dingen die zijn blijven ‘liggen’ op te willen ruimen. Bijvoorbeeld onze lever. Dan hoor je vaak dat mensen rond 2-3 uur 's nachts wakker liggen en overdag rond die tijd instorten (After lunch dip).

Als je de hele dag door van alles naar binnen werkt, oftwel erg veel eetmomenten hebt, dan is de lever voortdurend bezig met insuline aanmaken om je bloedsuikerspiegel stabiel te kunnen houden. Zeker als wat je eet of drinkt veel suikers en/of granen bevat.

Welke voeding en hoe vaak je eet hebben effect op je bloedsuikerspiegel

Alternatieve lunch Fritatta Beter door balansAls je je voeding aanpast, naar een eetpatroon met èn minder eetmomenten èn voeding waar je bloedsuiker niet steeds van piekt, heeft dat enorm veel invloed. Het geeft heel veel minder belasting en meer rust voor je systeem.

Wat dan wel eten? Bijvoorbeeld meer groente (ja, echt veel meer), minder geraffineerde koolhydraten (denk suikers en graan producten), voldoende goede eiwitten en gezonde vetten. Dat zorgt voor een stabiele bloedsuikerspiegel en zorgt voor veel meer rust in ons systeem. Dat helpt je op weg naar een betere nachtrust en een effectieve slaap. Oftewel uitgerust wakker kunnen worden. Soms kan er meer nodig zijn om het metabole systeem weer in balans te krijgen.

 

Wat als het je zelf niet lukt om beter te slapen?

avocado lrMogelijkheden die ik je kan bieden en je te kunnen helpen om tot de switch naar beter slapen komen zijn bijvoorbeeld:

  • een ontspannende behandeling met Quantum Touch;
  • intoleranties of verstoringen opsporen en als mogelijk resetten met Quantum Allergy;
  • Darmenherstelplan;
  • Bloedsuikerspiegel regulatie protocol;
  • Herstel bevorderen van ontgiftingscapaciteit en hormonale processen.

Daar zie ik in mijn praktijk regelmatig de positieve voorbeelden van. Maak dan een afspraak om samen te speuren naar oorzaak en te werken naar de oplossing voor een goede nachtrust!

Bronnen:

https://www.frontiersin.org/articles/10.3389/fcvm.2020.00071/full

Renin-angiotensin system inhibition in COVID-19 patients - A A F de Vries 1