20% van de Nederlanders heeft chronische darmklachten
Ontzettend veel mensen hebben last van afwijkend een ontlastingspatroon of opgezwollen buik. En 1 op de 5 Nederlanders heeft daar zelfs langdurig last van, het is een dagelijkse realiteit geworden. Klachten als buikpijn, winderigheid, diarree, verstopping komen voor bij verschillende darmaandoeningen, maar worden vaak een ‘prikkelbare darm syndroom’ (PDS) genoemd.
Boost your gut - Darmherstel
Darmklachten? Een onderzoek waard!
Lezing / Workshops - Darmgezondheid
Instructie Fecesonderzoek
Ontdek de oorzaak van je darmklachten en
start met de oplossing!
Door uitvoerig laboratoriumonderzoek kan bij het merendeel van de mensen met chronische darmklachten worden opgespoord of de oorzaak een ontsteking is, een besmetting met darmparasieten, een glutenintolerantie of een overgroei met schimmels of gisten als bijvoorbeeld Candida Albicans. Bij ruim 70% van alle ingestuurde ontlastingsmonsters worden 1 of meerdere afwijkende waarden gemeten.
Het Darmherstelprogramma is speciaal ontwikkeld voor langdurige darmklachten, ook bij ziekte van Crohn (IBD) en Colitis ulcerosa (CU). Dit zijn chronische inflammatoire darmziektes. Er zijn tal van ontlastingstesten die ingezet kunnen worden om de oorzaak van jouw klachten te kunnen opsporen. Daarna volgt een gericht en uitgebreid herstelplan.
Fecesonderzoek oftwel poeptest
Als klachten als buikpijn, opgeblazen gevoel, winderigheid, diarree en evt afwisselend verstopping (obstipatie) langer dan een paar weken aanhouden is het zinvol om te denken aan een nader onderzoek. Dat kan worden gedaan met behulp van het zogenaamde fecesonderzoek, het onderzoeken van je ontlasting. Dat gebeurd bij het laboratorium waar ik mee werk, RP Sanitas Humanas/RP Analytics. Lees hier verder!
Tags: chronische ziekte,, darmen, colitis ulcerosa, ziekte van crohn, crhon, PDS, prikkelbare darm, chronisch diarree, obstipatie, wisselende ontlasting, opgeblazen buik, lucht in de buik, buikpijn chronisch