Praktijk voor Orthomoleculaire Natuurgeneeskundige Therapie & Quantum coaching

Chronische klachten - Wat kan ik voor je betekenen?

Mijn grote passie is het grondig uitvragen en uitpuzzelen waar (chronische) klachten van mijn cliĆ«nten hun oorsprong vinden en zo bij te dragen aan (een deel van) de oplossing. Je begrijpt wellicht dat ik als therapeut er niet van houdt om alleen "het rode lampje (symptoom) eruit te draaien". 

De signalering is nooit de oorzaak

Ik ga graag samen aan het werk met je om de reden te achterhalen waarom "dat rode lampje brand". Pijn, ongemak of andere klachten zijn niet de oorzaak, maar een signaal. De manier van je lichaam om aan tegeven dat er "iets" aan de hand is.

Healthy_how_to_AS_64331521.jpg

Op het moment dat er sprake is van klachten, dan laten de symptomen je zien dat er een proces niet optimaal draait. Moe, traag, pijn, stijf of gewoon een vervelend gevoel. Niet meer 100%.

Oorzaak is anders dan symptomen

Vanaf dat moment kun je gaan speuren, daar neem ik je graag bij de hand. Wat is er anders, waar reageer je op, wat ging er vooraf aan jouwklachten? Welke voedingstoffen kom je tekort? Is er soms sprake van overbelasting, waardoor het proces zo stroef loopt?

We zoeken steeds verder naar de oorzaak daaronder; Werkt je spijsvertering optimaal? Kun je je afvalstoffen goed kwijt? Kun je je hormonen goed omzetten, zodat deze ook echt hun functie kunnen uitoefenen? Krijgen je hersenen genoeg energie om je goed te kunnen voelen? etcetera.

Vervolgens kijken we naar "dat" wat nodig is om dat proces weer vlot te trekken. Zodat het lichaam kan herstellen, klachten kan oplossen, zodat jij je weer beter voelt. 

Therapeutische mogelijkheden

Ik maak daarbij gebruik van verschillende therapeutische mogelijkheden, zoals voedingsinterventies, leefstijlaanpassingen, feces- en serumonderzoek indien nodig, opsporen en aanvullen van tekorten, coaching, opsporen van verstoringen, resetten en energiewerk.

Ik ben o.a. opgeleid tot:

Om de kennis aan te vullen en op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen volg ik regelmatig therapeutische bijscholingen op HBO-niveau en lees ik graag over wat op dat moment kan bijdragen aan een nog beter advies.

 

Tags: gezondheid,, voedingstekort oplossen,, intolerantie,, Quantum Allergy,, Quantum Touch,, leefstijl aanpassen,, zelfherstellend vermogen,, kPNI, vitaminegebrek

Afdrukken E-mailadres