Praktijk voor Orthomoleculaire Natuurgeneeskundige Therapie & Quantum coaching

Spiertesten en hun toepassing

De intrigerende werking van spiertesten

Het onbewuste weten naar boven krijgen

Kinesiologie is gebaseerd op het idee dat het lichaam een zelfregulerend systeem is dat streeft naar homeostase, een evenwichtstoestand waarin alle systemen optimaal functioneren. Wanneer er blokkades of verstoringen in de energiestromen van het lichaam zijn, kan dit leiden tot fysieke, mentale of emotionele problemen.
Je maakt gebruik van spiertesten om informatie te verkrijgen over deze energieblokkades of zogenaamde verstoringen. De spiertesten zijn gebaseerd op het idee dat spieren zwakker reageren wanneer er een onbalans of blokkade in het lichaam is. 

Verschillende mogelijkheden van Spiertesten

  1. De cliënt kan zelf testen doormiddel van gebruik van hele lichaam en het voelen/ervaren van verschil in de reactie.
  2. Er kan ook getest worden door gebruik van de gestrekte arm van de cliënt.
  3. Testen met een O-ring-test met de vingers.
  4. Òf het spiertesten voor de cliënt, waarbij ik als tester contact maak met de cliënt.

Daarbij altijd gebruik makend van duidelijke vraagstelling en/of bepaalde voedings middelen en supplementen en/of buisjes met daarin water die frequanties van mogelijk verstorende factoren bevatten.

Hoe werkt het?

Identificatie van stressoren:

We starten met het identificeren van stressoren, zowel fysiek als emotioneel, die het lichaam uit balans kunnen brengen. Dit kunnen voedingsmiddelen, allergenen, emotionele trauma's, of andere factoren zijn.

Correctietechnieken:

Nadat de stressoren zijn geïdentificeerd, worden verschillende technieken ingezet om de balans te herstellen. Dit kan onder meer bestaan uit Quantum Touch, Quantum Allergy, voedingsadvies, ademhalingsoefeningen en emotionele vrijmakingstechnieken.

Monitoring:

Tijdens de sessie wordt de voortgang gemonitord door opnieuw spiertesten uit te voeren om te zien of de correctietechnieken effectief zijn. Als de spieren sterker reageren, wordt dit beschouwd als een teken dat de balans is hersteld.

Zelfhulp:

Als je dat leuk vind zal ik de techniek van het spiertesten zelf aanleren, zodat je thuis kan werken aan het behouden van de balans en het omgaan met stressoren.

Door middel van spiertesten en correctietechnieken kan het lichaam geholpen worden om balans te herstellen en stressoren te elimineren. Hoewel kinesiologie nog steeds als een alternatieve benadering wordt beschouwd, hebben veel mensen baat gehad bij deze praktijk en ervaren ze verbeteringen in hun algehele welzijn.

Als je op zoek bent naar een holistische benadering van gezondheid, kan de inzet van spiertesten het overwegen waard zijn.

 

Tags: voedingstekort oplossen,, voedingssupplementen,, Quantum Allergy,, energiewerk, spiertesten

Afdrukken E-mailadres