Praktijk voor Orthomoleculaire Natuurgeneeskundige Therapie & Quantum coaching

Water en Mineralen

Één van de belangrijkste voedingstips naast pure voeding:

Zorg voor voldoende vocht mèt mineralen!

Waarom is heeft een volwassene per dag zo'n 2 tot 3 liter vocht mét mineralen nodig? Heb je je dat wel eens afgevraagd. Vast niet, maar het zit zo. Je kunt alleen vocht in je lichaam houden als je over voldoende mineralen beschikt.

Waterfles2Water is een zeer essentiële voedingsstof voor het lichaam. Het omspoelt de cellen en is als het ware het “aquarium” waar alles in gebeurt. Water dient als vervoersmiddel van voedingsstoffen en stofwisselingsproducten. Je hebt water en mineralen nodig voor je energie-aanmaak, het regelen van je de lichaamstemperatuur. Plus genoeg water in je systeem speelt een rol bij het soepel zijn van je lichaam.

 

Zeewier rijk aan mineralen

Ook zeewieren zijn compacte voedingsbommen. Ze kunnen tot bijna 40% van hun droge gewicht aan mineralen bevatten en dat is heel bijzonder. Ze bevatten onder andere calcium, ijzer, natrium, kalium, magnesium, jodium, selenium, fosfor, silicium en zink.

Veel voorkomende zeegroenten zijn dulse (rood wier), kombu, wakame, agar, nori, arame, zeekraal, spirulina (blauw zeewier), lamsoor en kelp. Zeegroenten zijn op veel verschillende manieren te gebruiken o.a. in soepen, salades en hartige schotels. 

Dulse seaweed roodwierDe meeste wieren zijn gedroogd verkrijgbaar, ook in de supermarkten zie je een steeds grotere sortering. Maar zeker online bij een goed gesorteerde natuurwinkel of drogisterij is veel verkrijgbaar. Seaweed kelp lrBij veel visboeren kun je nu ook verse zeewier verkrijgen.

Het verwerken is vrij simpel. Week het ong. 10 minuten in wat water, gooi het welwater weg en het kan hop in je soep, bij de roerbak of door je salade.

nb. Zeegroenten zijn in het algemeen geen bron van voedselallergieën. Bent je allergisch voor vis of schaaldieren dan betekent dit niet meteen dat je geen zeegroenten kunt eten. Wetenschappelijk onderzoek laat zien dat het vooral de proteïne is die een allergische reactie bij mensen veroorzaakt.

Afdrukken E-mailadres