Praktijk voor Orthomoleculaire Natuurgeneeskundige Therapie & Quantum coaching

Quercetine nader onderzocht

Ik vond een heel mooi artikel hier: Copyright (C) Orthokennis https://www.orthokennis.nl/nieuws/quercetine-en-covid-19. Welke ik graag met je wil delen!

Quercetine is een van de belangrijkste en best onderzochte bioflavonoïden en een veelbelovende, veelzijdige fytonutriënt voor de preventie en behandeling van uiteenlopende aandoeningen. Quercetine staat bekend om haar antioxidatieve, ontstekingsremmende en immunomodulerende eigenschappen. Bovendien is het veilig in gebruik.

Quercetine staat bekend om haar antioxidatieve, ontstekingsremmende en immunomodulerende eigenschappen.

Een interessante studie toont aan dat suppletie met quercetine in een vroeg stadium bij COVID-19, mogelijk ernstige COVID-19 kan voorkomen. Omdat de biologische beschikbaarheid van quercetine laag is, gebruikten de onderzoekers een quercetine met een sterk verbeterde opname (Quercetine Phytosome). Opzet van de studie Het onderzoek werd opgezet als een gecontroleerde gerandomiseerde open-label studie.

De onderzoeksgroep bestond uit 152 personen met milde COVID-19-symptomen en een positieve PCR-test. De ene helft van de groep proefpersonen kreeg een bij COVID-19 standaardbehandeling, die kon bestaan uit pijnstillers, koortsremmers, antibiotica en orale corticosteroïden.

De andere helft kreeg naast de standaardbehandeling, gedurende 30 dagen tweemaal daags 500 mg fytosomale quercetine (Quercetine Phytosome). Dit is een homogeen mengsel van quercetinedeeltjes en fosfolipiden, waarvan de opname vele malen beter is dan van pure quercetine. Een dagdosering van dit mengsel bevatte in totaal 400 mg quercetine.

Tijdens de behandeling verbleven de deelnemers thuis, tenzij ziekenhuisopname vereist was.

Resultaten

Na 30 dagen bleek niet alleen het aantal ziekenhuisopnames significant lager in de groep quercetine-gebruikers, maar ook de opnameduur was aanzienlijk korter.

Van de groep die de standaardbehandeling kreeg, werd bijna 30% in het ziekenhuis opgenomen, met een gemiddelde opnameduur van circa een week. In de groep quercetine-gebruikers was dit slechts 9% met een gemiddelde opnameduur van anderhalve dag. In deze groep bleken bovendien een significant lager aantal personen non-invasieve beademing nodig te hebben: slechts 1,3% ten opzichte van bijna 20% in de groep die geen quercetine gebruikte.

Van de quercetine-gebruikers overleed niemand, noch vonden er IC-opnames plaats. In de groep die uitsluitend de standaardbehandeling kreeg, werd ruim 10% opgenomen op de IC, waarvan 3 personen overleden. Het merendeel van de quercetine-gebruikers rapporteerden een afname van vermoeidheidsklachten en verbetering van de eetlust.

Conclusie

De onderzoekers concluderen dat fytosomale quercetine mogelijk veelbelovend therapeutisch ingezet kan worden in een vroeg stadium van COVID-19. Het lijkt de klachten te kunnen verminderen en ernstige klachten te kunnen voorkomen, waardoor significant minder en korter durende ziekenhuisopnames nodig zouden zijn. IC-opnames en overlijdens kunnen hierdoor mogelijk beperkt worden. Bovendien is quercetine veilig in gebruik en wordt goed verdragen zonder ernstige bijwerkingen. De onderzoekers suggereren dat een dubbelblinde, placebo-gecontroleerde studie wenselijk is om de resultaten te bevestigen.

 

Possible Therapeutic Effects of Adjuvant Quercetin Supplementation Against Early-Stage COVID-19 Infection: A Prospective, Randomized, Controlled, and Open-Label Study - PMC (nih.gov)

Tags: voedingssupplementen,, zelfherstellend vermogen,, virus, weerstand

Afdrukken E-mailadres