Praktijk voor Orthomoleculaire Natuurgeneeskundige Therapie & Quantum coaching

Eten voor je gezondheid

Presentatie of lezing

Op woensdagavond 28 oktober gaf ik bijvoorbeeld een lezing Sport en Voeding aan de dameselftallen van Voetbalvereniging Blauw/wit, West-Knollendam. Ik vertelde over welke voedingsstoffen van belang zijn, wat je lichaam zoal nodig heeft om goed te kunnen presteren, maar ook wat je bijvoorbeeld nodig hebt voor een goed herstel van een (sport)blessure.

Als je het ook leuk vind om eens een lezing in het kader van gezonde voeding of "Eten voor je gezondheid" voor jouw vereniging of club te organiseren, neem dan contact met mij op! Je kan kiezen voor een algemene lezing of een meer specifieke lezing die ik aanpas op de doelgroep, in overleg.

Lezing voorbeeld thema's:

  1. Voeding en sport
  2. Bloedsuikerspiegel reguleren d.m.v. voeding
  3. Voeding en energie
  4. Algemeen; eten voor je gezondheid

Eten doen we dagelijks, vaak volgens vaste patronen. We eten wat we altijd gegeten hebben omdat we dat nou eenmaal zo gewend zijn. En uiteraard zijn we ervan overtuigd dat we het goed doen.

Iedere dag staat er ergens wel iets geschreven over voeding. Iedere dag maken we keuzes. Maar maak je nou de ‘juiste keuzes’ in je voeding? De ene beweert dit en de andere zegt dat. En wat te denken van productschappen of fabrikanten. Marketing is een krachtig medium en heeft maar één doel: van de handel afkomen!

We eten wat we eten maar we vergeten dat overgrootmoeder écht anders at. Toen werd het meeste voedsel door de natuur geleverd. Nu komt bijna al het voedsel uit de fabriek. En dit laatste heeft natuurlijk voordelen maar helaas ook nadelen. Nadelen die zich onder andere uiten in gezondheidsklachten.

Tijdens deze introductie over voeding vertel ik hoe het écht zit - biochemisch én fysiologisch. Wat er met of door verschillende voedingsmiddelen in het lichaam gebeurt. Wat de invloed is van 'moderne' levensmiddelen. Wat de meerwaarde is van groente en fruit? Waarom je eiwitten nodig hebt, etc. etc.

Met deze informatie zult u beter in staat zijn om een bewuste keuze te maken. Dán kunt u eten voor uw gezondheid!

Tags: water,, mineralen,, bloedsuikerspiegel,, vitamines,, aminozuren,, omega 3 vetzuren,

Afdrukken E-mailadres