Praktijk voor Orthomoleculaire Natuurgeneeskundige Therapie & Quantum coaching

Hoge bloeddruk?

Blood pressureKan ik zelf iets doen aan een te hoge bloeddruk?

Jazeker! Er zijn natuurlijk meerdere factoren die invloed kunnen uitoefenen op de bloeddruk. Denk bijv. aan voldoende groente en fruit (antioxidanten) in variatie, weinig keukenzout (NaCl) en geraffineerde suiker vermijden, gezond gewicht, meditatie of een andere vorm van stressreductie. De meest simpele oorzaak is vocht tekort (=> water). 

Als je te weinig drinkt gaat je lichaam 'sparen'. Bepaalde organen kunnen wel iets langer zonder water. Als er een tekort is wordt er bijvoorbeeld water uit de botten gehaald en ook uit andere organen, denk aan huid- en bloedvatenstructuren. Deze hebben n.l. lagere prioriteit dan het hart en het centraal zenuwstelsel en leveren daarom vocht in om deze in de race te houden. WATER is dus heel belangrijk!!

Bij vocht tekort wordt bijv. ook het bloed dikker -> het volume neemt af, -> dus vaten vernauwen en de bloeddruk gaat omhoog...

Waterfles2Wanneer er een tekort aan mineralen is t.o.v. het water, dan gaat het ook niet goed. De verhouding moet kloppen anders zijn er niet voldoende middelen voor de prikkeloverdracht (zenuwprikkels). Bij te weinig mineralen ga je 'indikken' om de verhouding weer in balans te krijgen. Het gaat altijd over evenwicht. Dus gaat het lichaam meer urine aanmaken, meer zweten en dunner poepen. Dus dan zal het bloed gaan indikken, met als resultaat dat bloedvaten vernauwen en de bloeddruk stijgt.

Mogelijke en makkelijke oplossing bij bloedvaten vernauwd en hoge bloeddruk: Water drinken en de juiste hoeveelheid mineralen erin, in verhouding. Mineralen zijn (als het goed is) ruim voorhanden in groente en fruit.

Naast voorgaande, kun je zelf nog meer doen aan hun hoge bloeddruk. Lees het bijgaande artikel als 1 van de mogelijkheden.

Verdenk je jezelf van een tekort, ik test graag met je uit òf en wat er nodig is om jouw mineralen op peil te krijgen.knoflook

 

Knoflooksupplement verlaagt bloeddruk

Supplementen met een knoflookextract, -poeder of -olie kunnen effectief de bloeddruk verlagen, in het bijzonder bij personen met ...

Helaas heeft u geen javascript of heeft u javascript uitgeschakeld. Klik hier om het volledige artikel te lezen.

 

Link naar artikel van onderzoekers hoge bloeddruk door hoge suikerinname.

Afdrukken E-mailadres