Praktijk voor Orthomoleculaire Natuurgeneeskundige Therapie & Quantum coaching

Energie en Bloedsuikerspiegel IV

Hieronder wil ik graag uitleggen waarom die stabiele bloedsuikerspiegel zoveel invloed heeft op ons en "Je lekker voelen"! 😃 Het heeft alles te maken met beschikbaar zijn van en gevoelig zijn voor insuline. Ik vond dat zelf echt een aantal jaren geleden een echte eye-opener!

hersenen afbeelding BDBMeer energie met meer Insuline over

Als je het voor elkaar krijgt om door het aanpassen van je voeding je bloedsuikerspiegel meer in balans te krijgen, heb je veel minder insuline nodig om je bloedsuiker te regelen. Dan kan insuline aan het werk op de gebieden waar het eigenlijk voor bedoeld is.

Het is namelijk niet de enige taak van Insuline om de bloedsuikerspiegel regelen, ze heeft veel verschillende taken, maar als er een te hoog bloedsuiker is wordt dat wel prioriteit! Alle andere taken gaan "on hold" of "op een laag pitje" om ons Centraal Zenuwstelsel van energie en zuurstof te kunnen voorzien. Dat is top prioriteit voor overleven!!

 

Bloemen hart lr

Wat zijn dan de andere taken van Insuline?

Insuline is namelijk een hormoon en een echte regelneef. Het werkt als (co-)activator (aanzetten) en (co-)repressor (afremmen) op veel verschillende andere hormonen en neurotransmitters. Veel insuline beschikbaar heeft een positieve invloed op bijvoorbeeld;

  • je reparatie- en herstelmogelijkheid,
  • veel energieproductie (d.m.v. beinvloeding schildklierwerking en de citroenzuurcyclus),
  • de vruchtbaarheid,
  • het gevoel van veiligheid, warmte en zelfvertrouwen,
  • een normale eetlust,
  • het reguleren van je vochthuishouding (niet teveel en niet te weinig),
  • de aanmaak endorfines en serotonines (geeft minder pijn en gelukkig gevoel),
  • tot rust komen en zin hebben om iets te doen,
  • etcetera.

Als je alles zo bij elkaar ziet, heeft insuline 'over' houden erg veel invloed op je systeem dus!

poster halt the rise

Voeding heeft invloed op je energieniveau

Dus ja, je voeding aanpassen heeft zeker invloed op je energieniveau en je welbevinden. Dat is met de programma's als "Hoe wordt ik 100", "Keer diabetes 2 om" van Voeding Leeft en in andere klinische testen al heel vaak aangetoond, met mensen die al diabetes hebben ontwikkeld. Wacht niet tot je zover bent, voeding aanpassen werkt ook preventief. Voorkom zo een hoop gedoe van gezondheidsklachten!

Gewoon uitproberen!

Dus wil je kijken of het voor jou werkt? Probeer het gewoon een maand uit! De enige bijwerking is dat je misschien op andere vlakken ook wat gezonder wordt. Nou, hoe erg zou dat kunnen zijn?! Bedenk daarbij: "Als je doet wat je deed dan krijg je wat je had."

Bedenk daarbij: "Als je doet wat je deed dan krijg je wat je had."

Kom je misschien wat andere voedingstoffen tekort om je probleem makkelijk te tackelen of je nieuwe leefstijl vol te houden? Vraag dan m'n hulp als het wat lastiger gaat, wellicht heb je hier en daar gewoon wat ondersteuning nodig!

 

Ik help je graag in een persoonlijk consult en met een plan op jou specifiek afgestemd.

Afdrukken E-mailadres