Praktijk voor Orthomoleculaire Natuurgeneeskundige Therapie & Quantum coaching

2. Minder energie verliezen

Uit de serie "Oververmoeidheid. Wat kan je zelf doen?" - deel 2

"Hoe krijg ik meer energie?"

Daar zou ik van alles bij kunnen bedenken en tal van interventies op kunnen zetten, als spieren trainen, voeding aanpassen, supplementen, kruiden of tincturen bijvoorbeeld.

Maar eerst komt er iets veel belangrijkers, waar verlies je energie? Waar loop je op leeg?

Wat kost je enorm veel energie in plaats van dat het je energie oplevert?

Supplementen 144146408 lr

Hoofdoorzaak van jouw energietekort

Ik kijk in mijn praktijk vaak daarom eerst naar waar je energie verliest en probeer dat eerst samen met jou aan te pakken. Dan is stap 1 gezet. Bedenk daarbij dat alles energie kost ook slapen en herstel, dus eerst de lekken dicht maken is in mijn ogen van essentieel belang. Pak zelf de regie en ga op zoek naar de oorzaak!

regie gezondheid in eigen hand lr

Het kan natuurlijk zijn dat er 1 grote oorzaak is die jou veel energie kost. Dat waar je echt op leeg loopt. Vaak weet je het wel als je even goed bij jezelf te rade gaat. Die manager die je alleen maar meer werk geeft en nooit eens een compliment maakt.

Of de jonge(re) versie van jou die door een pittig ongeluk een traumatische ervaring op deed. De hypotheek die je afsloot toen alles nog voor de wind ging en er nog geen kinderen waren.

Als je dat duidelijk voor jezelf hebt, dan kun je daar actie op zetten. Als het nodig is met de support die daarvoor nodig is. Vaak is het herkennen en erkennen stap 1 en geeft je de mogelijkheid om er verandering in aan te brengen.

Vaak zie ik in de praktijk dat er niet 1 grote oorzaak is, maar een opstapeling van verschillende kleine zaken. Lees daar over verder volgende week in Blog 3 uit deze serie.

Afdrukken E-mailadres