Praktijk voor Orthomoleculaire Natuurgeneeskundige Therapie & Quantum coaching

6. Meer energie is beter slapen

Uit de serie "Oververmoeidheid. Wat kan je zelf doen?" - deel 6

Energietekort batterij opladen vermoeidheid

Meer energie is beter slapen

Om goed te kunnen slapen heb je echt energie nodig. “Echt?” “Ja echt!” Dat klinkt als niet eerlijk als je al heel moe bent, maar het is echt waar. Dan alleen kan je productief slapen, zodat je in de ochtend uitgerust wakker kan worden.

Productief slapen

Waarom productief slapen? Nou dat je effectief slaapt wil zeggen dat je lichaam zich kan herstellen tijdens onze slaap. Vervolgens ook nog eens uitgerust wakker worden! In je slaap gaat onze regeneratie-modus volop aan. Naar gelang wat jij die dag hebt gedaan, heeft je lichaam aardig wat te herstellen. Sowieso vervangen we zeer regelmatig de cellen in ons lichaam door nieuwe. Als het goed is (in onze slaap)…

Zeker niet pas in je bed stappen als je helemaal uitgeput bent. Denk aan kleine kinderen die hun slaap voorbij zijn. Wow, probeer die nog maar eens mak te krijgen. Ze gaan in een soort hyperstand en worden oervervelend. Al met al geen goede start voor een productieve nacht. Als je ze in slaap hebt, kun je er zeker van zijn dat die nachtrust niet een optimale van veel herstel wordt.

Vermoeid moe slecht slapen3Wat houdt je wakker?

En dat geld voor ons grote mensen natuurlijk exact zo. Daarom ga ik altijd met jou op zoek naar dat wat jou uit je nachtrust houdt. Is er voeding die verstoord? Moet de lever te hard werken? Spelen er andere stress-factoren? Tijd om daar iets aan te doen dus, ten behoeve van je herstel en energieaanmaak!

Afdrukken E-mailadres