Praktijk voor Orthomoleculaire Natuurgeneeskundige Therapie & Quantum coaching

Bacteriële kolonisatie van de dunne darm (SIBO)

SIBO staat voor Small Intestinal Bacterial Overgrowth; een bacterie-overgroei in de dunne darm ook wel dysbiose van de dunne darm. In de dunne darm horen normaal gesproken niet veel (soorten) bacterien aanwezig te zijn. In de dunne darm wordt je het eten verteert normaal gezien.

Op zich is goed vereteren al ingewikkeld genoeg, als daarbij ook nog een teveel aan bacteriën aanwezig zijn die daar niet horen in de dunne darm, verstoren zij het verteringsproces. Dit leid tot klachten. En soms zelfs echt pittige klachten.

 

Een oorzaak kan zijn dat de pH niet optimaal is in dat deel van het darmkanaal. Bepaalde bacterien gedijen namelijk alleen waar de pH voor ze geschikt is. Als te zuur of te basisch dan zitten ze daar liever niet. Wordt vervolgd.

Afdrukken E-mailadres

Algemene voorwaarden

* Je krijgt na afloop van een consult of levering een factuur, deze dient binnen 14 dagen via de bank te zijn betaald.

* Kosten voor aanvullend onderzoek of supplementen staan los van het consult-tarief.

* Alle prijzen zijn inclusief 21% BTW.

* Gemaakte afspraken dienen uiterlijk 48 uur van tevoren telefonisch of per mail te worden geannuleerd, anders wordt € 39,50 in rekening gebracht.

Afdrukken E-mailadres

Reacties op workshops & cursussen

Review op de Workshop Intro Vrouwen hart- & vaatgezondheid:

Mooie introductie in de wereld van het Vrouwenhart. Bizar hoe dit onderbelicht is in de medische wetenschap. Het heeft me aangezet tot denken. Dank je wel!

Tip:

Maak hier een cursus voor een sterk vrouwenhart van. Deze introductie is al het eerste deel.

Evaline

Review over Workshop Gronden met de Piramidetechniek:

Top!

Handige, praktische en eenvoudig toepasbare tools voor meer rust in je hoofd.

Review over Workshop Gronden met de Piramidetechniek:

Heel interessant om te weten hoe je lijf met bepaalde dingen omgaat. Vooral hoe je lichaam op die dingen reageert! EN mooi dat je er zelf invloed op kunt uitoefenen.

Review over Workshop Gronden met de Piramidetechniek:

Top! Er was een lekkere afwisseling tussen theorie en praktijk.

Review op de Workshop Intro Vrouwen hart- & vaatgezondheid:

Het was een zeer inspirerende workshop. Ik heb veel geleerd. Informeer nog heel veel vrouwen over dit onderwerp!

Review over Workshop Gronden met de Piramidetechniek:

Ik vond het heel interessant en erg leerzaam. Ik raad het zeker aan om eens te gaan doen!

Review op de Workshop Intro Vrouwen hart- & vaatgezondheid: 

Zeer informatieve avond over een onderkent onderwerp!

Review over Workshop Gronden met de Piramidetechniek:

Het leek me een beetje spannend, maar ik vond het heel interessant. De piramide oefening vond ik heel goed, die ga ik zeker thuis doen!

Review op de Workshop Intro Vrouwen hart- & vaatgezondheid:

Zeer waardevolle informatie. Een aanrader voor elke vrouw!

Inge Verloop

Review op de Workshop Intro Vrouwen hart- & vaatgezondheid:

Hele waardevolle lezing voor de vrouw om goed te weten waar jezelf op letten mag aan de signalen van het lichaam. En hoe je het kan voorkomen, zeer waardevol. 

Reacties van een deelneemster aan de Workshop Intro Vrouwen hart- & vaatgezondheid:

Eye-opener v.w.b. gezond leven, duidelijke presentatie.
Goede uitleg, het is heel waardevol geweest. Dank je wel!

Afdrukken E-mailadres

Workshop Kom uit je hoofd en beter in je lijf

 

 • Gaat het bij jou regelmatig van de hak op de tak?

 • Ervaar je veel stress of zit je vaak te piekeren?

 • Lig je wakker ‘s nachts, met gedachten die alle kanten uitgaan?

 • Voel je je vaak onrustig of doe je veel gehaast?

 • Kun je nog goed voelen wat je lijf aangeeft of heb je weinig contact met je lichaam?

 • Moe, energietekort, emotioneel of prikkelgevoelig....

 

Dan is het tijd om eens wat meer uit je hoofd te komen en beter in je lijf te gaan. "Dat wil ik ook heel graag! Hoe doe ik dat dan?" vraag je je vast af.

Ik geef daarom een hele mooie workshop “Kom uit je hoofd & beter in je lijf!”. Je krijgt van mij veel invalshoeken om te kunnen gronden en bij jezelf te komen. Zodat jij het straks zelf ook kan.

Zou dat even fijn en lekker rustig zijn?

 - - -

Uit_je_hoofd_techniek_piramide3.jpgHet is een avond waarin je leert over bij je zelf en in je lijf te blijven in plaats van in je hoofd te blijven malen. Met leuke oefeningen die je zelf mag gaan uit proberen en voorbeelden uit de praktijk wordt duidelijk wat het belang van gronden is.

Maar vooral hoe je gronding kan bevorderen en hoeveel voordeel dat geeft in jouw dagelijkse doen en ten behoeve van je gezondheid.

Docent:
Tonia Ris, Quantum Coach en BrainQ Therapeut

Wanneer:
Binnenkort weer, datum volgt binnenkort.

Waar:
Beter door balans, Koetserstraat 4D, Wormer.

Meld je aan, er is plaats voor max. 10 deelnemers,
Incl. koffie, thee en wat gezond lekkers.

De vergoeding is een vrijwillige bijdrage en je geeft na afloop jouw feedback op de Workshop.

Opgeven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of mob. 06-143 689 34.

Afdrukken E-mailadres

Workshop Intro Vrouwen hart- & vaatgezondheid Orthomoleculair gezien

Intro workshop:

Vrouwenhart gezond houden BigstockVrouwen hart- & vaatgezondheid

Orthomoleculair gezien

Hart- en vaatziekten zijn de belangrijkste doodsoorzaak bij vrouwen in de Westerse wereld. Er overlijden heden ten dagen meer vrouwen dan mannen aan de gevolgen van hart- en vaatziekten. De angst voor borstkanker is groter dan de angst voor hart- en vaatziekten, terwijl H & V ziekten na de menopauze doodsoorzaak nummer 1 is bij vrouwen!

De medicijnen die bij de (standaard)behandeling voor dit soort aandoeningen horen kunnen gepaard gaan met nogal wat bijwerkingen. Hierdoor zien we vaak dat de kwaliteit van leven bij vrouwen matig is, door de invloed ervan op het dagelijks functioneren.

Het lezen van het boek Hartschade van Hella de Jong heeft mij getriggerd om deze workshop te geven. Hoe meer vrouwen weten dat ze anders reageren bij hart- en vaatziekten dan mannen hoe beter.

 

Wij vrouwen zijn gewoon anders!

Dus hebben wij vaak andere symptomen bij hart & vaatproblemen

De meeste onderzoeken die gedaan zijn naar hart en vaatziekten en de aanpak ervan zijn gebaseerd op testen met gezonde jonge mannen. Dat zijn wij vrouwen dus duidelijk niet. Maar onze gezondheidszorg en de protocollen zijn daar wel op gebaseerd.

Blood pressureHoog tijd om eens wat meer te weten hoe dat zit en over je eigen hart en vaten. Waar herken je hartproblemen aan als vrouw en wat kun je zelf doen? Wanneer is het tijd om naar je huisarts te stappen?!

 - - -

Het is een avond waarin je leert over het luisteren naar je lijf en gezond houden van je eigen hart en vaten. Met leuke voorbeelden en praktische handvatten wordt duidelijk dat je zelf veel mogelijkheden hebt om je hart en vaten in een betere conditie te brengen. Vragen stellen mag natuurlijk ook!

Leer meer over hoe je hart- & vaatgezondheid op een orthomoleculaire wijze kan bevorderen, met uitstapjes naar de kPNI. Weten over hoe je lichaam werkt en wat je zelf kan doen. Dat geeft je tools en daarmee hopelijk meer rust en minder stress. Alvast een pluspunt voor je gezondheid!

Docent:
Power soep Tonia BdBTonia Ris, Orthomoleculair Natuurgeneeskundig therapeut en Quantum Coach

Wanneer:
30 januari 2023 vanaf 19.30 uur binnenlopen, we  starten om 20 uur. Duur ongeveer 2 uur.

Waar:
Beter door balans, Koetserstraat 4D, Wormer.

Meld je aan, er is plaats voor max. 12 deelnemers,
Incl. koffie, thee en wat gezond lekkers.

Kosten 22.50 € incl. hand-out voor thuis.

Opgeven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of mob. 06-143 689 34.

Afdrukken E-mailadres

Fecesonderzoek, hoe doen we dat?

Hoe gaat dat met een Fecesonderzoek?

Darmbarriere slijmvliezen beter door balansJe krijgt van mij een testset mee naar huis: een testbuis met verpakkingsmateriaal, een reeds ingevuld formulier en een folder met uitleg hoe je stap-voor-stap de test moet uitvoeren. Het is een vies klusje misschien, maar wel simpel.

 • Denk eraan je naam en geboortedatum op het buisje te schrijven. En de afname datum op het formulier te zetten!

Het buisje doe je in het bijgeleverde kokertje, dichtsealen en doe je het geheel samen met het formulier in de plastic Medische post envelop.

Zo stuur je het analysemateriaal per post naar het laboratorium, het liefst op een dinsdag of woensdag i.v.m. de post.

Let op! Als het erg warm is en de brievenbus staat in de zon, doe dan pas vlak voor de ophaaltijd de envelop erin. Je kunt de envelop natuurlijk ook afgeven op postkantoor. Het valt onder Medische post.

Je krijgt na enkele dagen een ontvangstbevestiging per mail en binnen 14 dagen is de uitslag bij mij bekend, waarop ik je informeer dat ik de informatie heb. Vervolgens in overleg met jou een consult in plan om de testresultaten te bespreken.

Voor een instructiefilmpje kijk je hier!

Afdrukken E-mailadres

Sterke buik soep

Sterke buik soep pompoen beter door balans1

Sterke buik soep - Vega

1 recept als basis voor veel verschillende groentesoepen die onze darmflora (het microbioom) versterken. Het bevat ontzettend veel kruiden en groenten, waar vezels en plantenstoffen inzitten, waar je darmen en de bewoners blij van worden. Voor "extra sterke soep", kies je voor Biologisch en/of groenten en kruiden die buiten in de volle grond geteeld zijn. Die bevatten meer waardevolle plantenstoffen.

Soep maken is echt super simpel en gewoon een kwestie van even groenten snijden, in de pan onder water zetten en koken. Om energie te besparen: doe de deksel erop zodra het kookt en zet het vuur laag!

Let op! Als de soep klaar is goed terug laten koelen in koud water in de gootsteen bijvoorbeeld. Dan kan je het als je wilt verdelen in porties en invriezen. En als je er met meer personen van eet is het ook echt wel een aantal dagen goed houdbaar in de koelkast.

Ingrediënten:

Altijd: een dikke ui, 2 teen knoflook en een stronk prei

Verder: 750 g groenten/wortel/knol naar keuze

 • Olijfolie Extra vierge
 • Keltisch zeezout naar smaak
 • Gemalen zwarte peper
 • Verse of gedroogde kruiden en/of specerijen (NB: Lavas (maggiplant), komijn, kurkuma en laurier zijn smaakmakers, waardoor er minder zout nodig is.)

Tip:

Om te variëren denk aan Provençaalse kruiden (rozemarijn, tijm, marjolein, peterselie, bonenkruid), een Italiaanse variant (basilicum, oregano, zongedroogde en/of gerijpte tomaten, pasata di pomodori) of een Aziatische versie (gember, laos, koriander, citroengras, kurkuma, kokosmelk etc.). Of wat je verder zelf kan bedenken.

Sterke buik soep pompoen beter door balans2

Bereidingswijze:

1. Neem een grote pan. Doe er een flinke bodem water in, zet op het vuur.
2. Maak de groenten schoon. Snijd de ui, de knoflook en de prei in grove stukken en doe in de pan.
3. Maak vervolgens de groenten schoon, (bijv. 3 pastinaken). Snij deze in een paar grote stukken. Doe ze ook in de pan.
4. Voeg ook kruiden toe, plus een paar theelepels zout.
5. De deksel erop, op het gas aan de kook brengen en dan laag zetten. Laten koken tot de groenten gaar zijn. (meestal is een kwartier voldoende).
6. Neem de staafmixer en zet deze op de gare groenten totdat er een mooie gladde en goed gebonden maar erg dikke soep ontstaat. (als je laurier gebruikt, vis het er dan voor het blenderen uit!)
7. Voeg water toe, indien nodig, om wat te verdunnen. Breng verder op smaak met zout en peper.
8. Versier de soep met bijvoorbeeld: verse kruiden - paddenstoelen - lente-ui - geroosterde pitjes - kiemen (tuinkers, taugé)

Tot slot het allerbelangrijkste:

Een flinke scheut olijfolie bij het serveren. Daar zitten de juiste vetten (omega 9) in die goed zijn voor hart en bloedvaten en bovendien de werking van de bioflavonen versterken. De soep wordt ook voller van smaak. Niet meekoken!

 

 

 

Afdrukken E-mailadres

Privacy Statement Beter door balans

Beter door balans, gevestigd aan Koetserstraat 13, 1531NX, Wormer, is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring.

Contactgegevens:
www.beterdoorbalans.nl
Koetserstraat 13
1531NX
Wormer +31614368934

Tonia Ris is de functionaris gegevensbescherming van Beter door balans zij is te bereiken via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Persoonsgegevens die wij verwerken

Beter door balans verwerkt je persoonsgegevens doordat je gebruik maakt van onze diensten en/of omdat je deze gegevens zelf aan ons verstrekt.
Hieronder vind je een overzicht van de persoonsgegevens die wij verwerken:
- Voor- en achternaam
- Geslacht
- Geboortedatum
- Adresgegevens
- Telefoonnummer
- E-mailadres
- Overige persoonsgegevens die je actief verstrekt bijvoorbeeld door het intakeformulier en voedingsdagboek in te vullen, in correspondentie en telefonisch.

Met welk doel en op basis van welke grondslag wij persoonsgegevens verwerken
Beter door balans verwerkt jouw persoonsgegevens voor de volgende doelen:
- Het afhandelen van jouw betaling
- Verzenden van een evt. nieuwsbrief
- Contact met je op te nemen indien dit nodig is om onze dienstverlening uit te kunnen voeren
- Beter door balans verwerkt ook persoonsgegevens omdat wij hier wettelijk toe verplicht zijn, zoals gegevens die wij nodig hebben voor onze belastingaangifte.

Bijzondere en/of gevoelige persoonsgegevens die wij verwerken

Voor een goede behandeling is het noodzakelijk dat ik, als uw behandelende therapeut, een dossier aanleg. Dit is ook een wettelijke plicht opgelegd door de Wet op de geneeskundige behandelingsovereenkomst (WGBO). Uw dossier bevat aantekeningen over uw gezondheidstoestand en gegevens over de uitgevoerde onderzoeken en behandelingen.

Geautomatiseerde besluitvorming
Beter door balans neemt niet op basis van geautomatiseerde verwerkingen besluiten over zaken die (aanzienlijke) gevolgen kunnen hebben voor personen. Het gaat hier om besluiten die worden genomen door computerprogramma's of -systemen, zonder dat daar een mens tussen zit.

Hoe lang we persoonsgegevens bewaren
Beter door balans bewaart je persoonsgegevens niet langer dan strikt nodig is om de doelen te realiseren waarvoor je gegevens worden verzameld. Wij hanteren de wettelijke bewaartermijnen.

Delen van persoonsgegevens met derden
Beter door balans verkoopt jouw gegevens niet aan derden en zal deze uitsluitend verstrekken indien dit nodig is voor de uitvoering van onze overeenkomst met jou of om te voldoen aan een wettelijke verplichting. Met bedrijven die jouw gegevens verwerken in onze opdracht, sluiten wij een vewerkersovereenkomst om te zorgen voor eenzelfde niveau van beveiliging en vertrouwelijkheid van jouw gegevens. Beter door balans blijft verantwoordelijk voor deze verwerkingen.

Cookies, of vergelijkbare technieken
Beter door balans gebruikt geen cookies of vergelijkbare technieken.

Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen
Je hebt het recht om je persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. Daarnaast heb je het recht om je eventuele toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van jouw persoonsgegevens door Beter door balans en heb je het recht op gegevensoverdraagbaarheid. Dat betekent dat je bij ons een verzoek kan indienen om de persoonsgegevens die wij van jou beschikken in een computerbestand naar jou of een ander, door jou genoemde organisatie, te sturen.

Je kunt een verzoek tot inzage, correctie, verwijdering, gegevensoverdraging van je persoonsgegevens of verzoek tot intrekking van je toestemming of bezwaar op de verwerking van jouw persoonsgegevens sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Om er zeker van te zijn dat het verzoek tot inzage door jou is gedaan, vragen wij jou een kopie van je identiteitsbewijs met het verzoek mee te sturen. Maak in deze kopie je pasfoto, MRZ (machine readable zone, de strook met nummers onderaan het paspoort), paspoortnummer en Burgerservicenummer (BSN) zwart. Dit ter bescherming van je privacy. We reageren zo snel mogelijk, maar binnen vier weken, op jouw verzoek .

Beter door balans wil je er tevens op wijzen dat je de mogelijkheid hebt om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens. Dat kan via de volgende link: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/contact-met-de-autoriteit-persoonsgegevens/tip-ons

Hoe wij persoonsgegevens beveiligen
Beter door balans neemt de bescherming van jouw gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Als jij het idee hebt dat jouw gegevens toch niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Afdrukken E-mailadres

Open dag Beter door Balans

Open dag 28 januari

flyer Open dag BdB3 lr

Ik ben verhuisd van Wormerveer naar Wormer. Om de praktijk Beter door Balans nog meer naamsbekendheid te geven, organiseert ik op 28 januari a.s. een Open Dag in mijn nieuwe praktijkruimte aan de Koetserstraat 13-14 te Wormer. U krijgt de gelegenheid om kennis te maken met mij en met de verrassende mogelijkheden die ik te bieden heeft op het gebied van het benaderen en oplossen van (chronische) klachten.

Beter door Balans staat voor het in evenwicht brengen van lichaam en geest. Door samen met de cliënt op zoek te gaan naar de oorzaak van een klacht, om zo te komen tot een specifieke behandeling op weg naar herstel. Een groot aantal mensen is al van pijn of klachten bevrijd door het inzetten van de combinatie van kennis van Epigenetica, Orthomoleculaire Voeding en Energiewerk.

Nieuwsgierig geworden naar mijn werkwijze en Beter door Balans?

Loop vrijblijvend binnen en laat u verrassen door de mogelijkheden, een gezond proeverijtje en het energiewerk met o.a. Quantum-Touch®.

De toegang is gratis!

Zaterdag 28 januari vanaf 12.00 uur tot 16.00 uur, Koetserstraat 13-14 in Wormer.

Afdrukken E-mailadres

Count your blessings

Mooi!

waardeer wat je hebtCount your blessings

Iets wat veel energie kost is te veel stilstaan bij de dingen die niet goed gaan. Maak er een gewoonte van om elke dag op een vast moment even stil te staan bij de dingen die wél goed gaan of waar je die dag een (glim)lach of een gevoel van dankbaarheid door kreeg.

Denk aan een onverwacht leuk gesprek, de zon die mooi op kwam of je zoontje die heerlijk zat te spelen. Voorbeelden te over maar het gaat er om dat jij de kleine mooie momenten gaat zien en waarderen.
Ook een idee is om een mooi schriftje op je nachtkastje te leggen. Schrijf dan bijvoorbeeld vlak voordat je gaat slapen op waar je die dag dankbaar voor was. En als het dan al een keer een echt moeilijke dag was, blader even terug zodat je toch met een glimlach kan gaan slapen.

daar wordt ik blij van  genieten van het moois om je heenzon breekt door de wolken foto1  detail madeliefjes

Hierboven zijn (voor)beelden waar ik ontzettend blij van wordt. Waar wordt jij blij van? Leuk als je op de facebookpagina een reactie of een mooie foto post, zo inspireer je anderen om de wereld weer een stukje mooier te zien misschien!

Afdrukken E-mailadres

Reviews workshops & cursussen

Review over Workshop Gronden met de Piramidetechniek:

Top! Er was een lekkere afwisseling tussen theorie en praktijk.

Review over Workshop Gronden met de Piramidetechniek:

Het leek me een beetje spannend, maar ik vond het heel interessant. De piramide oefening vond ik heel goed, die ga ik zeker thuis doen!

Reacties van een deelneemster aan de Workshop Intro Vrouwen hart- & vaatgezondheid:

Eye-opener v.w.b. gezond leven, duidelijke presentatie.
Goede uitleg, het is heel waardevol geweest. Dank je wel!

Review over Workshop Gronden met de Piramidetechniek:

Ik vond het heel interessant en erg leerzaam. Ik raad het zeker aan om eens te gaan doen!

Review op de Workshop Intro Vrouwen hart- & vaatgezondheid:

Mooie introductie in de wereld van het Vrouwenhart. Bizar hoe dit onderbelicht is in de medische wetenschap. Het heeft me aangezet tot denken. Dank je wel!

Tip:

Maak hier een cursus voor een sterk vrouwenhart van. Deze introductie is al het eerste deel.

Evaline

Review over Workshop Gronden met de Piramidetechniek:

Heel interessant om te weten hoe je lijf met bepaalde dingen omgaat. Vooral hoe je lichaam op die dingen reageert! EN mooi dat je er zelf invloed op kunt uitoefenen.

Review op de Workshop Intro Vrouwen hart- & vaatgezondheid:

Zeer waardevolle informatie. Een aanrader voor elke vrouw!

Inge Verloop

Review op de Workshop Intro Vrouwen hart- & vaatgezondheid:

Hele waardevolle lezing voor de vrouw om goed te weten waar jezelf op letten mag aan de signalen van het lichaam. En hoe je het kan voorkomen, zeer waardevol. 

Review over Workshop Gronden met de Piramidetechniek:

Top!

Handige, praktische en eenvoudig toepasbare tools voor meer rust in je hoofd.

Review op de Workshop Intro Vrouwen hart- & vaatgezondheid:

Het was een zeer inspirerende workshop. Ik heb veel geleerd. Informeer nog heel veel vrouwen over dit onderwerp!

Review op de Workshop Intro Vrouwen hart- & vaatgezondheid: 

Zeer informatieve avond over een onderkent onderwerp!